Te is mérgező kapcsolatban élsz? Eláruljuk, hogy miért nem veszed észre!
2019-08-26  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Milyen egy mérgező kapcsolat? Olyan, amelyik lerombolja és tönkreteszi a lelked. Minél tovább maradsz benne, annál nagyobb eséllyel veszíted el önmagad.

Most azt gondolhatod, hogy csak a gyenge, és bizonytalan emberek járnak így. De sajnos a valóság merőben más. Még a legerősebb, független emberek is gyakran találják magukat egy egészségtelen, megalázó kapcsolat közepén. Apró, de rossz döntések sorozata ugyanis könnyen vezethet bárkit egy olyan tévútra, ahonnan nehéz visszatalálni a helyes irányba.

Igaz mindez akkor is, ha szerelemmel és bizalommal indult minden, de amint az emberek, úgy a kapcsolatok is alakulnak, fejlődnek, sajnos nem mindig jó irányba. Az is megtörténhet, hogy valaki csak szerepet játszik az elejétől fogva, aztán idővel megmutatja az igazi arcát.

Ha belekerülünk egy ilyen helyzetbe, akkor sokszor az a legnehezebb, hogy egyáltalán felismerjük a problémát és a figyelmeztető jelzéseket. Hogy miért? 6 magyarázatunk van rá:

1. Mert azt tanultad, hogy senki nem tökéletes

Mindenki követ el hibákat, minden embernek vannak rossz tulajdonságai és szokásai. Ezt már gyerekkorban megtanultad. Ezért aztán hajlamos vagy mindent elnézni, és nyugtázni, hogy ettől még rendben van a kapcsolat. Sajnos azonban néha már akkora problémák vannak, amelyeket nem lehet sem kijavítani, sem elnézni. Olyankor már nincs más megoldás, csak a szakítás.

2. Mert a párod tudja, hogyan törje össze a szíved, és édesgessen utána vissza

Ha valakivel együtt élsz már huzamosabb ideje, akkor valószínűleg jól kiismeritek egymást. Ezzel él vissza a partnered is, hiszen pontosan tudja, hogy mivel tud a padlóra küldeni, és utána elérni, hogy mégis megbocsáts neki. Ha faképnél hagyod, akkor eléri, hogy Te érezd bűnösnek magad. Megígéri, hogy megváltozik, és ezentúl minden más lesz. De persze semmi nem fog változni, Te pedig csak áltatod magad.

Ez is érdekelni fog! 5 jel, hogy a párod érzelmileg zsarol Téged

3. Mert régen minden szép és jó volt

Egy kapcsolat hosszabb idő után alakul mérgezővé. A kezdeti rózsaszín köd válik szürkévé, ami eltakarja előled a valós problémákat. Hajlamos vagy csak a szépre emlékezni, a bókokra, az édes randikra, amikor látszólag minden úgy volt, ahogy Te szeretted volna.

4. Mert fülig szerelmes vagy belé

Ha szerelmes vagy, akkor nagyon nehéz racionális döntéseket hozni, még akkor is, ha legbelül érzed, mi lenne a helyes. De hinni akarsz abban, hogy a szerelmed elég erős ahhoz, hogy átvészeljétek a problémákat, és érdemes harcolni a kapcsolatért. Valójában viszont egyszerűen nem vagy hajlandó belátni, hogy nem ő a megfelelő személy számodra, és mellette sosem leszel igazán boldog.

5. Mert senki sem ismeri nálad jobban a Te kapcsolatodat

Hiába figyelmeztetnek a barátaid, és ad hangot negatív véleményének a családod, senkire nem hallgatsz, mert Te jobban tudod, legalábbis azt szeretnéd hinni. Ők nem tudják, hogy milyen kedves tud lenni a párod, és nem ismerik a viszonyotokat, hiszen ők nem élnek benne. De sokszor egy külső szemlélő sokkal jobban átlát azokon a hazugságokon, amelyeket Te nem veszel észre.

6. Mert minden kapcsolatban vannak viták

Igen, ez így igaz. Csak van egy kis különbség. Az egészséges kapcsolatban élő párok szeretettel vitáznak, miközben tisztelik egymást, és megértik a másikat. Nem bántja egyikük sem a párját, nem akarnak fájdalmat okozni. Ha egy nehéz helyzetbe kerülnek, akkor együtt keresik a megoldást, hogy mindenkinek jó legyen.

par