11 korai párkapcsolati probléma, amely az idővel nem múlik el, csak rosszabb lesz
2019-07-02  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Rózsaszín köd. Jellemzően csak ezt látod, amikor megismerkedsz valakivel, aki talán a nagy Ő is lehet. Ilyenkor hiába a tudatalattid összes pirosan villogó jelzése, hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni azokat az apró problémákat, amelyek már a kapcsolat legelső szakaszában is a felszínre kerülnek.

Sajnos van egy rossz hírünk. Ezek a vészjelzések nem ok nélkül valók. Amíg a szenvedély csökken az idő múlásával, addig a problémák inkább növekednek.

Egy kapcsolat elején mindenki a legjobb arcát mutatja, de a két ember közötti különbségek akkor is észre vehetők. Örökké nem söpörheted a szőnyeg alá a problémákat. Ehelyett gondold végig, hogy hosszú távon együtt tudsz-e majd élni velük.

Mi az a 11 jelzés, amelyre Neked is figyelned kell?

1. Nem működik köztetek az a bizonyos kémia

Ha nem vibrál körülöttetek a levegő, és észrevehetően nem illetek szexuálisan össze, akkor ez a kapcsolat eleve bukásra van ítélve.

2. Nincs bennetek semmi közös

Nem vagytok ikrek, de egy kapcsolatban fontos a közös érdeklődés, a hasonló gondolkodás. Bár a mondás szerint az ellentétek vonzzák egymást, hosszú távon valószínűleg csak a köztetek lévő feszültség fog emelkedni.

3. Szegényes kommunikáció

Az őszinte, és nyílt párbeszéd minden kapcsolat alapja. Ha képtelenek vagytok megnyílni egymás előtt, vagy nincs mit mondanotok a másiknak, akkor az hosszabb távon teljes elhidegülést eredményez.

4. Eredménytelen viták

Kisebb viták már egy kapcsolat elején is előfordulhatnak. Ha már ezeket sem sikerül közösen megoldanotok, akkor később még nehezebb lesz a túl sok felgyülemlett frusztráció miatt.

Ez is érdekelni fog! 5 aranyszabály a párkapcsolati problémák hatékony megoldásához

5. Túlzottan ellenőrző, vagy követelőző személyiség

Ennek jeleit már az elején ki kell szűrnöd. Az emberek alapvetően nem változnak, sőt. A kellemetlen tulajdonságaik inkább fokozódnak. Ha a partnered minden lépésedet kontroll alá veszi, akkor hamarosan menekülni fogsz tőle.

6. Múltbéli problémák

Ha az egyik fél megoldatlan, múltban gyökerező gondokat hoz egy új kapcsolatba, azt fontos, hogy már az elején közösen megbeszéljétek, és együtt keressetek megoldást. Ha ez elmarad, a múlt megmérgezi a jövőt is.

7. Hiányzó tisztelet és őszinteség

Már az első randin kiderül, hogy a két fél mennyire tiszteli egymást. Ha a partnered nem figyel arra, amit mondasz, vagy hazugságon kapod, akkor sok jóra később sem számíthatsz.

8. Hűtlenség

Egy dolog a kölcsönös tisztelet, és őszinteség. De ha úgy érzed, hogy a partnered több vasat is tart a tűzben, akkor lépned kell. Ha már az elején sem bízol benne, mire számítasz a jövőben?

9. Bizalom

Ha egyszer elveszíted valakiben a bizalmadat, akkor az nehezen építhető fel újra. A bizalom minden kapcsolat alapja, ha ez nincs, akkor igazi párkapcsolat sem lehet.

10. Eltérő pénzköltési szokások

A pénz az egyik legproblémásabb terület minden pár életében. E körül zajlik a legtöbb vita is. Ha ebben a témában eltérően gondolkodtok, és nem sikerül közös nevezőre jutnotok, az megakadályozza a kiegyensúlyozott, és boldog párkapcsolat megteremtését is.

11. Pénzügyi titkok

Nem feltétlenül az első randin kell megbeszélnetek egymás anyagi helyzetét, de ha a partnered következetesen elzárkózik a téma elől, és úgy érzed, hogy titkol valamit, akkor óvatosnak kell lenned.

par