A leggyönyörűbb őszi úti célok
2019-10-14  /  Szerző:   /   Rúzs Bár mindenkinek van kedvenc évszaka, az ősz kétségkívül különleges szépséggel rendelkezik. Utazásra pedig valóban az egyik legkiválóbb időpont, hiszen sem a téli sötétséggel, sem a nyári kánikulával nem kell megküzdenünk. De melyek az ősz legideálisabb úti céljai?

Ha külföld felé vesszük az irányt

PRÁGA

Egy romantikus hosszú hétvége tökéletes helyszíne lehet Prága. Igazán varázslatos város, melynek szinte minden utcácskája árasztja magából a történelmet. Nem véletlenül vált népszerűvé: mindent megtalálhatunk benne, amire egy élményekben gazdag városnézéshez szükségünk van. A helyi ételek fantasztikusak, a város utcái gyönyörűek, emlékművekben, múzeumokban, történelmi látványosságokban sem szenvedünk hiányt. A folyón átívelő hidak hangulatos környezetet adnak a romantikus sétákhoz, az utcai zenészek, árusok, a kis homályos sörözők és éttermek pedig igazán egyedi atmoszférát teremtenek, mely bárkit könnyen magával ragad. Mindezt pedig ősszel! A látványos, színes levelek, a kellemes napsütés délután, a hűvös esték és ködös reggelek romantikus hangulata mind-mind csak hozzátesz a város amúgy is elbűvölő képéhez.

utazas

AUSZTRIA

Nem szeretnénk messzire menni, de szívesen vetnénk bele magunkat az őszi évszak legteljesebb, legpompásabb valójába? Irány Ausztria, ahol akár szelíd dombokon, akár vadregényes tájakon közel érezhetjük magunkat az őszi természethez rejtelmes erdők és kristálytiszta patakok között. Ausztria legszebb túraútvonalain és nemzeti parkjaiban biztosan elámulunk majd egy-egy gyönyörű panoráma láttán, esténként pedig egy finom pohár bor vagy egy jó sör és egy nagy bécsi szelet mellett élvezhetjük az ország gasztronómiai értékeit. Sőt, ha a kirándulások mellett pihenni is szeretnénk, számos szaunával, jakuzzival rendelkező vendégházat is találhatunk a hegyi vidékeken.

utazas

Ha belföld érdekelne

VILLÁNY

Villány hazánk egyik legfinomabb vörösborokat adó vidéke, így ősszel kihagyhatatlan program egy jó kis borkóstolás. A borvidékek amúgy is ebben az évszakban a leglátványosabbak, egy finom pohárka elkortyolása pedig mindennel felér az ősz színei között, a szikrázó, de már nem égető napsütésben. A hozzáértő borászatokban segítséget, érdekes információkat, finom borkorcsolyákat és akár még szállást is kaphatunk. Ha szervezett keretek között szeretnénk élvezni a környék adta finomságokat vagy egy kis extra szórakozásra vágyunk, látogassunk el a Villányi Vörösbor fesztiválra október 4. és 7. között.

utazas

HOLLÓKŐ

A történelem szerelmeseinek kötelező úti cél! Az UNESCO világörökségek listáján is szereplő Hollókő igazi időutazást kínál a falusi turizmus szerelmeseinek. Az élő skanzen a 17-18. századi palóc faluba varázsolja az odalátogatót, aki nem csak a legjellemzőbb palóc fogásokat próbálhatja ki a kis vendéglőkben, de találkozhat valódi palóc népviselettel, és megcsodálhatja a tipikus falusi építészet minden szépségét. Ha pedig még többre vágyunk, sétáljunk fel a hollókői várromhoz, ahonnan fantasztikus kilátásunk nyílik a közeli falucskára és a környező tájra.

utazas

Forrás: Activebeauty