Honnan tudhatod, hogy mindketten ugyanazt akarjátok-e? Csak válaszolj 5 kérdésre!
2019-10-14  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Egy bimbózó új kapcsolat küszöbén még ki sem látunk a rózsaszín köd mögül. Csak azt érezzük, hogy nem szeretnénk, ha ennek a pillanatnak valaha is vége lenne, és mind többet akarunk a másikból. De nincs két egyforma ember, így egy kapcsolat fejlődését is mindenki másként éli meg.

Vannak, akik csak úgy fejest ugranak az ismeretlenbe, mások óvatosan, megfontolva haladnak, fokozatosan megismerve az új partnerüket, így építgetve a közös életüket.

De honnan tudhatod, hogy a Te párod mit akar? Még alig ismered, talán néhányszor randiztatok, és attól félsz, hogy a túl gyors tempó esetleg elriasztja. Vagy épp ellenkezőleg: ő az, aki gyorsabban haladna, míg Te inkább bizonytalankodsz.

Egy kapcsolat csak akkor tud egészségesen fejlődni, ha mindketten egy hullámhosszon vagytok, és azonos tempóval akartok közelebb kerülni a másikhoz. Válaszolj az alábbi kérdésekre őszintén, és megtudhatod, hogy Te és a partnered összhangban vagytok-e.

Mindketten kezdeményeztek beszélgetéseket?

A legegyszerűbb módja annak, hogy megállapítsd, ugyanazon a szinten tartotok-e a kapcsolatotokban, és hasonló tempót diktáltok-e, ha végig gondolod, hogy általában ki szokta a párbeszédeket kezdeni. Akár szóban, akár írásban. Persze sokan vannak, akik nem szeretnek írogatni, mert nincs türelmük hozzá, ők inkább felhívnak telefonon. De ha jellemzően csak az egyikőtök kezdeményez, a másik pedig mindig nehezen válaszol, abból egyértelműen látszik, hogy ki az, akinek fontosabb ez a kapcsolat.

Ezt is olvasd el! 10 jel, ami alapján igent mondhatsz egy második randira

Mindketten ugyanakkora energiát fektettek abba, hogy találkozhassatok?

Légy őszinte. Te vagy az, aki folyton kompromisszumokat köt? Te vagy az, aki mindig alkalmazkodik? A másik munkájához, hobbijához, szokásaihoz. Ha igennel válaszoltál, akkor most ülj le és gondolkodj. Egy kapcsolathoz két ember kell. És mindkettőnek áldozni kell érte. Csak így működhet.

Újra és újra elölről kezditek?

Egy kapcsolat kialakulhat lassan is, csak az a fontos, hogy ne legyen közben kihagyás, hanem inkább folyamatosan apró közösen megtett lépések. Ha túl sok szünetet tartotok két randi között, esetleg több vasat is a tűzben tartotok, akkor hamarosan kialszik a kölcsönös érdeklődésetek egymás felé, és már nem lesz több újrakezdés.

Aggódnak a barátaid?

Azt biztosan tudod, hogy a barátaid mindig őszinték azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak és éreznek az új párodról. Legyen ez pozitív vagy negatív, akarod-e hallani a véleményüket, vagy sem, attól még valószínűleg igazuk lesz. Külső szemlélőként, és Téged nagyon jól ismerve, jobban meg tudják állapítani, hogy van-e jövője az új kapcsolatodnak. Amikor látod a kezükben a sok piros zászlót, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami nincs rendben, és az új pároddal nem vagytok egy hullámhosszon.

Mit mond a belső hangod?

Ha nem vagy biztos abban, hogy a friss kapcsolatod jó irányba tart-e, és megfelelő tempóval, akkor próbálj meg a legbensőbb hangodra hallgatni. Az érzéseid mindig elárulják, hogy minden rendben van-e, és igazán akarod-e az egészet.

Egy új kapcsolatban tehát nagyon fontos, hogy a két fél egy hullámhosszon legyen, és azonos tempóban akarjon egyre többet a másiktól, és a másikkal. Ha ez az összhang ugyanis hiányzik, akkor a mérleg hamarosan elbillen az egyik irányba, amikor már inkább csak az egyik fél akarja a folytatást, és ezzel a kapcsolat végérvényesen megfeneklik.

par