8 ok, ami miatt az intelligens emberek nehezebben lesznek szerelmesek
2018-03-19  /  Szerző:   /   Szerelem Ha régóta keresed a párod, de mégsem jársz sikerrel, akkor valószínű, hogy sokkal intelligensebb vagy az átlagnál. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a leggyakoribb 8 okot, ami miatt az intelligens emberek nehezebben találják meg a párjukat.

1. Jobban érdekli őket a karrierjük, mint a kapcsolataik

Az intelligens embereknél nem elsődleges cél egy partner megtalálása. Számukra a világ tele van értékes lehetőségekkel, és soha nem unják meg azt, amit csinálnak, még akkor sem, ha egyedül vannak. Munkával vagy saját szakmai fejlesztésükkel töltik el az idejüket, ezáltal fejlődni tudnak lelkileg is, és nincs idejük a szerelemre.

2. Nem a szépség, hanem az intelligencia vonzza őket

Az intelligens embereket sokkal jobban vonzza az emberek belső tulajdonságai, nem pedig a külsejük alapján döntik el, hogy valaki tetszik-e nekik vagy sem. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem helyeznek hangsúlyt a szépségre, hanem csak nem elsődleges számukra az, hogy valaki jól nézzen ki. Ők tudatában vannak annak, hogy a szépség múlandó, így őket más értékek vonzzák.

3. Beteljesedve érzik magukat egyedül is

Ha egy személy nagy intelligenciaszinttel rendelkezik, akkor tudomásul veszi azt, hogy senkire nincs szüksége ahhoz, hogy beteljesedettnek érezze magad, és megérti azt, hogy csakis saját maga felelős a saját boldogságáért. Ezért egy intelligens személy nagyon megválogatja azokat a személyeket, akiket beenged az életébe, és akikkel hajlandó időt is eltölteni.

4. Nem futnak el a problémák elől

Az intelligens emberek nem futnak el a párkapcsolatban felmerülő problémák elől, és nagyon nyíltan beszélnek azokról a dolgokról is, melyekkel nem elégedettek. Ha az intelligens személyek olyan valakivel alakítanak ki párkapcsolatot, aki nem áll hozzájuk hasonló szinten intellektuálisan, akkor a nem megfelelően kezelt kritikák miatt akár szakításhoz is eljuthatnak a párkapcsolatban.

5. A körülöttük élő emberek nehezen értik meg őket

A nagyon intelligens embereknek bonyolult gondolkodásuk van, és nem szeretik minden pillanatban elmagyarázni azt, hogy mit szeretnének. Ha pedig úgy érzik, nem értik meg őket, akkor inkább elsétálnak, mert egyszerűbb nekik az, ha egyedül vannak.

6. Nagyon elemzőek a szerelemben

A nagy intelligenciával rendelkező személyek sokkal objektívebben analizálnak minden helyzetet, és az első nagyobb probléma jelentkezésénél kilépnek a kapcsolatból. Ők azok, akik soha nem fogadják el a hazugságot, a hűtlenséget vagy olyan más dolgokat, melyek megkérdőjelezik a mellettük álló ember személyiségét. Ők mindig tudják, hogy a legjobbat érdemlik, és hajlandóak kompromisszumokat is kötni azért, hogy megtalálják a számukra tökéletes partnert.

7. Nehezebben nyílnak meg

Ha egy ember intelligens, akkor nagyobb valószínűséggel óvatos a másokkal való kapcsolatokban is. Ezáltal az intelligens emberek sokkal nehezebben nyílnak meg, és mindaddig nem bíznak meg egy másik emberben, míg konkrét jeleket nem kapnak arra, hogy az adott személy megérdemli a barátságukat.

8. Azt választják, hogy egyedül legyenek

Az intelligens emberek mélyen analizálják a dolgokat, a baráti kapcsolataikat és a párkapcsolataikat egyaránt. Ezáltal ha úgy ítélik meg, hogy számukra nem éri meg egy kapcsolat, akkor inkább azt választják, hogy egyedül maradjanak, minthogy egy olyan személlyel legyenek, akik nem nekik való.