Valentin napi gyümölcsös torta
2025-02-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

A piskótához:

-8 db tojás

-160 g liszt

-160 g barnacukor

-Csipet só

-Szív alakú tortaforma

A tortakrémhez:

-500 g fagyasztott erdei gyümölcs

-2 evőkanál kristálycukor

-0,5 evőkanál fahéj

-250 g szobahőmérsékletű margarin

-2 zacskó Dr. Oetker vaníliás pudingpor

-1 dl szobahőmérsékletű víz (a pudingpor kikeveréséhez)

-500 ml habtejszín

-1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

 (2 óra)

1. 8 tojásból piskótat készítünk.

2. 180 C fokos sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

3. A krémhez egy lábasba a fagyasztott gyümölcsöt egy pici vízzel felfőzzük. Amikor a gyümölcs kezd összeesni, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot. Bőven fog levet engedni. Amikor felfőztük botmixerrel leturmixoljuk.

4. A leturmixolt gyümölcsöt visszatesszük a tűzre, e közben simára keverjük a pudingport a vízzel. A forró gyümölcshöz öntjük a kikevert pudingot. Hagyjuk besűrűsödni, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

5. Ha kihűlt a gyümölcsalapunk, a szobahőmérsékletű margarint kockákra vágjuk és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsalaphoz.

6. Ezt követően a habtejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a vajjal kihabosított gyümölcshöz adagoljuk, több részletben.

7. A krémet pihentetés nélkül azonnal felhasználhatjuk.

8. Díszítjük.