Valentin napi gyümölcsös torta
Hozzávalók
A piskótához:
-8 db tojás
-160 g liszt
-160 g barnacukor
-Csipet só
-Szív alakú tortaforma
A tortakrémhez:
-500 g fagyasztott erdei gyümölcs
-2 evőkanál kristálycukor
-0,5 evőkanál fahéj
-250 g szobahőmérsékletű margarin
-2 zacskó Dr. Oetker vaníliás pudingpor
-1 dl szobahőmérsékletű víz (a pudingpor kikeveréséhez)
-500 ml habtejszín
-1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
(2 óra)
1. 8 tojásból piskótat készítünk.
2. 180 C fokos sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez egy lábasba a fagyasztott gyümölcsöt egy pici vízzel felfőzzük. Amikor a gyümölcs kezd összeesni, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot. Bőven fog levet engedni. Amikor felfőztük botmixerrel leturmixoljuk.
4. A leturmixolt gyümölcsöt visszatesszük a tűzre, e közben simára keverjük a pudingport a vízzel. A forró gyümölcshöz öntjük a kikevert pudingot. Hagyjuk besűrűsödni, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
5. Ha kihűlt a gyümölcsalapunk, a szobahőmérsékletű margarint kockákra vágjuk és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsalaphoz.
6. Ezt követően a habtejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a vajjal kihabosított gyümölcshöz adagoljuk, több részletben.
7. A krémet pihentetés nélkül azonnal felhasználhatjuk.
8. Díszítjük.