8 dolog, amit a kutyád megtaníthat Neked a szeretetről
2021-01-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Valószínűleg nem is gondolnád, de a háziállatok és kis kedvencek nagyon is sokat tudnak a szeretetről, amelyről mi emberek is példát vehetnénk! Különösen igaz ez a kutyára, aki azontúl, hogy megrágja a papucsodat, vagy rongyosra tépi a kedvenc szőnyeged, egyúttal a legközelebbi társad is akar lenni. Ezért pedig nagyon is sokat tesz, többet, mint a legtöbb ember.

A következő 8 dolgot mindenképpen érdemes eltanulnod a kutyádtól, ha szeretetről és párkapcsolatokról van szó!

1. Némi gyakorlás mindenkinek kell!

A kutyusod szeretne a kedvedben járni, de nem árt, ha előtte tisztázzátok, hogy mire is vágysz. Az őszinte kommunikációval könnyedén elkerülhetők a félreértések, és sértődések.

2. Hűség mindenekelőtt!

A kutyád úgy ragaszkodik és kötődik hozzád, mint senki más. Mindegy, hogy jó a kedved, vagy sem, hogy épp bal lábbal keltél, vagy kirobbanó formában, nem számít. Ő akkor is a társad, minden körülmények között. Épp úgy, mint egy igazi párkapcsolatban.

Ezt is olvasd el! - 6 ok, ami miatt a leghűségesebb emberek is megcsalják a párjukat

3. Egy kapcsolatot ápolni kell!

Ha nem törődsz a kutyáddal, és elmaradnak a szokásos közös séták, akkor a feszültség tapinthatóvá válik köztetek. De a partnered felé is meg kell tenned ugyanezt. Figyelj oda a megjelenésedre, ne hagyd el magad csak azért, mert már régóta együtt vagytok, és mindent tudtok a másikról. Randizzatok, legyetek kettesben sokat. A vonzalmat és a szenvedélyt folyamatosan táplálni kell.

4. Mindenki szeret vadászni.

Amint a kutyák is imádják kergetni a mókusokat és a cicákat, úgy az embernél is egy természetes ösztön a „vadászat”. Ha találsz egy izgalmasnak és érdekesnek tűnő jelöltet, akkor ne várj a közeledésére, inkább tedd meg Te az első lépést!

5. Bocsáss meg könnyen!

Senki nem tökéletes. Még a legjólneveltebb kedvenc is tönkreteheti a kedvenc cipődet. Ha megtörténik, akkor vegyél egy nagy levegőt, engedd el a veszteséget, és inkább vidd el sétálni. A pároddal se tarts haragot olyan dolgok miatt, amelyek nem számítanak igazán.

6. A legtöbbünk imád küzdeni, ha egy értékes nyeremény a cél!

Ha a partnered a kedvedben jár, és valami olyat tesz, ami nagyon jól esik Neked, akkor ne felejtsd el megdicsérni és megköszönni. Az olyan viselkedést ugyanis, amiért jutalomra számíthatunk, szívesebben megismételjük újra és újra.

7. Légy nagylelkű, ha a szeretet kifejezéséről van szó!

A kutyád odavan érte, ha megvakarod a fülét, vagy megsimogatod a hátát. Miért gondolod, hogy a párod nem vágyik egy kis törődésre, egy ölelésre vagy egy csókra, csak úgy?

8. Élvezd az élet apró örömeit!

Amíg együtt vagytok, addig a kutyád biztosan nem aggodalmaskodik a következő céges megbeszélései miatt, vagy, hogy mennyi túlóra vár rá a havi zárások miatt. Inkább arra koncentrál, hogy közösen jól érezzétek magatokat. Egy párkapcsolatban is fontos a minőségi együtt töltött idő, amikor kizárjátok a zűrös külvilágot, legalább néhány lopott órára.

A kutya az ember legjobb barátja. Nem véletlenül. Nincs náluk hűségesebb, odaadóbb és kitartóbb társ a világon. Sokan sokat tanulhatnánk tőlük, jó, ha Te is odafigyelsz rájuk.