7 tény a flörtölésről, amit neked is tudnod kell
2019-02-19  /  Szerző:   /   Szerelem A flört természetes velejárója minden ember életének, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él valaki, vagy szingli. Vannak, akik elfogadják, míg mások elítélik azt.

De mi is az a flört?

„A flört (flirt) angol eredetű szó, jelentése: szerelmi játék, játékos, könnyed udvarlás, illetve ennek elfogadása.”  (Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B6rt)

Mit is jelent ez? Röviden azt, hogy kimutatod a másik felé a vonzalmadat, de nincsenek komoly szándékaid, és mély érzéseid felé. Mit kell még tudnod a flörtölésről? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

1. A flörtről nem beszélünk nyíltan

A flört egy olyan ismerkedési forma, amit nem szokás nevén nevezni, és címkékkel ellátni. A flört nem egy romantikus randevú, és nem is „lógás” a barátokkal. A flörtöt a szórakozás kedvéért űzzük, és nem magyarázzuk túl.

2. A flört nem szerelem

Ha beleszeretsz valakibe, akkor érzelmeket sugárzol felé, és randizni szeretnél vele. De ez az állapot ekkor még valószínűleg egyoldalú. Ezzel ellentétben, amikor flörtölni kezdünk valakivel, akkor nincsenek érzelmek, de a vonzalom kétoldalú.

3. A flört nem „barátság zóna”

A férfi és nő közötti „barátság zóna” általában az az állapot, amikor a kölcsönös egymás iránti érdeklődés után a szerelem elmarad, legalábbis az egyik fél részéről. Ebben a helyzetben a vonzódás jellemzően egyoldalú, hiszen csak az egyikük szeretné a kapcsolatot, míg a másik szájából ilyenkor szokott elhangzani a „Maradjunk barátok!” mondat. Egy flörtnél mindkét fél részéről jelen van a vonzalom.

4. A flört nem barátság

A flörtöt ne úgy kezeld, mint egy barátságot, vagy egy szerelmi kapcsolatot. A flört pont a kettő között helyezkedik el, az előbbinél több, de az utóbbinál jóval kevesebbet jelent.

5. Nem remélj túl sokat

Attól, hogy flörtöl veled valaki, még jelenti azt automatikusan, hogy szerelmes beléd. Valójában a flörtök elég ritkán alakulnak át valódi párkapcsolattá. A flörtben pont az a jó, hogy szabadok vagytok, könnyedek, jól szórakoztok, és az egészet nem veszitek túl komolyan.

6. Minden flört rövid életű

Ha egyikőtök sem nyitott egy komolyabb kapcsolatra, akkor a flört egy szórakoztató, de rövid ideig tartó formája az ismerkedésnek. Amikor viszont a flörtpartnereddel randizni kezdtek, akkor a kapcsolatotok egy másik, magasabb szinte lép, és a flört helyét már a kialakuló szerelem veszi át.

7. Ne törj össze, ha vége!

Flörtölni valakivel, nem egy romantikus kapcsolat, még ha nem is feltétlenül egy alkalomra korlátozódik. Fogadd el, ha megszakad, és kezeld helyén a dolgot.

A flörtölést nem szabad komolyan venni. Ha azon kapod magad, hogy épp flörtölsz valakivel, akkor élvezd, de ha zavarba jössz, vagy a másik reakciói nem tetszenek, akkor egyszerűen csak fejezd be, és lépj tovább.