6 ok, hogy miért ne szakíts a pároddal
2018-01-11  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Az újév beköszöntével azon gondolkodsz, hogy szakíts a pároddal? Úgy érzed, hogy szereted őt, de mégsem érzed úgy, hogy vele akarod leélni az életed? Nem szeretnéd tovább húzni az időt, és mielőbb dönteni szeretnél a párkapcsolatotokat illetően? Még mielőtt egy komoly döntést hoznál, alaposan mérlegeld a helyzetet, és győződj meg arról, hogy döntéseddel nem követsz-e el egy visszafordíthatatlan hibát.

Manapság olyan világban élünk, amikor a párkapcsolatok többsége nagyon hamar felbomlik, amikor a felek nem veszik a fáradtságot ahhoz, hogy harcoljanak a párkapcsolatukért, a házasságukért, és a könnyebb utat, a válást, a szakítást választják. Persze vannak olyan esetek is, amikor a szakítás vagy a válás a legjobb megoldás, azonban mielőtt végleg szakítanátok, mindenképpen bizonyosodj meg arról, hogy valóban jól döntesz. Alábbi cikkünkben felsorolunk 6 okot, hogy miért ne szakíts a pároddal.

1. A szomszéd fűje mindig zöldebb!

Párkapcsolatban élni soha nem egyszerű. Szinte elképzelhetetlen az, hogy egy párkapcsolatban ne legyenek nehézségek és kisebb-nagyobb viták. Azonban ahelyett, hogy azon gondolkodnál, hogy miként szakíts a pároddal a nehéz időszakban, inkább azon gondolkodj, hogy mit tudnál tenni azért, hogy közelebb kerülj hozzá. Ha azt gondolod, hogy mások boldogabbak nálad, nagyon is tévedsz. Statisztikák szerint az elvált párok fele azt vallotta, hogy megbánta, hogy nem harcolt többet azért, hogy együtt maradjanak.

2. Azt gondolod, hogy a probléma oka a párkapcsolatodban vagy benned kereshető?

Azt gondolod, hogy ha szakítasz a pároddal, akkor minden tökéletes lesz? Lehet, hogy a párod okozza a problémákat a párkapcsolatban, azonban az is lehetséges, hogy pont te vagy a boldogtalanságod kiváltója. Néha az emberek boldogtalanná tesznek minket, azonban ha a boldogtalanság érzése a saját életedből adódik, a szakítás sem fog boldoggá tenni. Egyszer majd rá fogsz jönni arra, hogy a problémát saját magadban kell keresned.

3. Nehezebb időszakon mentek keresztül!

Minden párkapcsolatban vannak nehezebb időszakok. Amikor fáj valamink, és közben a fájdalomra koncentrálunk, akkor még inkább fogjuk érezni a fájdalmat. Ezáltal, ahelyett, hogy szakíts a pároddal, inkább gondolkodj pozitívan, és próbáld meg ezt a pozitív rezgést a párkapcsolatodba is átvinni. Néha nagyon könnyű meggyőzni magunkat arról, hogy semmi nem működik a párkapcsolatunkban. Légy ura a gondolataidnak, és ne engedd, hogy a negatív gondolatok eluralkodjanak feletted és ezáltal a párkapcsolatod róvására menjenek.

4. Azért szeretnél szakítani a szerelmeddel, mert azt gondolod, hogy a szerelemnek nem kellene ennyire nehéznek lennie?

Sajnos az emberek többsége azzal a felfogással nő fel, hogy minden boldogsággal végződik. Azonban az életben nagyon sokszor nincs happy ending. Még ha nagyon szereted is a párodat, és szakításon gondolkodsz, azért mert túl sok nehéz időszak és megpróbáltatás van az életetekben, állj meg egy pillanatra és gondolkodj el rajta még egyszer. Ahhoz, hogy két különböző ember között összhang legyen a párkapcsolatban, erőfeszítésekre és áldozatokra van szükség. Ha már minden lehetőséget megadtál ahhoz, hogy jól működjön a párkapcsolat, és így sem működött jobban, akkor joggal gondolkodsz el azon, hogy kilépsz a párkapcsolatból. Azonban, ha azt gondolod, hogy nehéz párkapcsolatban élni, és csak emiatt szeretnél szakítani, akkor gondolkodj el rajta még egyszer. Nem te vagy az egyetlen, akinek nehéz időszakokat kell megélni a párkapcsolatában.

5. Inkább nélküle, mert ő sosem fog megváltozni!

Lehet igaz az, hogy a párod nélkül könnyebb lenne. Lehet tényleg igaz az, hogy senki nem tud gyökerestől megváltozni. Azonban tényleg szeretnéd azt, hogy a párod másmilyen legyen? Nem épp azokba a tulajdonságaiba lettél szerelmes a kapcsolatotok legelején, amiket most már meg szeretnél változtatni? Amikor szeretsz valakit, akkor nem azért szereted, mert azt tesz, ami neked tetszik, hanem egyszerűen azért szereted, aki ő valójában, a hibáival és gyengeségeivel együtt.

6. Nehezedre esik erőfeszítéseket tenni a párkapcsolatodért!

Egy olyan világban élünk, amikor az emberek nem szeretnek időt és energiát fektetni abba, hogy alkossanak valamit, hogy fejlődjenek, hogy építsenek. Egy párkapcsolathoz azonban feltétlenül szükséges a bizalom és a kitartás. Mielőtt szakítanál a pároddal és egy újabb kapcsolatba keverednél, gondold meg jól, hogyan döntesz, mert nincs garancia arra, hogy a következő párkapcsolatod minden problémától mentes lesz. Mielőtt mindent eldobnál, előbb mérlegeld, hogy nem-e létezik még egy kis remény arra, hogy megmentsd a párkapcsolatodat. Hidd el, nem szeretnéd majd megbánni egyszer azt, hogy feladtál valamit akkor, amikor nem kellett volna.