Mediterrán egytál
Hozzávalók kb. 2 adaghoz:
-25 dkg piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
-2 paradicsom
-10 dkg darált borjúhús
-1 kk. majoránna
-1 kk. oregánó
-1 kk. tejszín
Elkészítés:
A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, majd a paprikákat kicsumázzuk és a paradicsomokkal együtt kisebb kockákra vágjuk. A darált borjúhúst zsiradék nélkül megpirítjuk egy teflonedényben, közepes tűzön.
Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és fedő alatt kb. 10 percen keresztül pároljuk. Ezután a majoránnával és az oregánóval fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejszínt is. Amikor kész, azonnal tálaljuk.
Munka: 30 perc
Fogyasztható: azonnal