Mediterrán egytál
2025-01-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 2 adaghoz:

-25 dkg piros, sárga és zöld kaliforniai paprika

-2 paradicsom

-10 dkg darált borjúhús

-1 kk. majoránna

-1 kk. oregánó

-1 kk. tejszín

Elkészítés:

A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, majd a paprikákat kicsumázzuk és a paradicsomokkal együtt kisebb kockákra vágjuk. A darált borjúhúst zsiradék nélkül megpirítjuk egy teflonedényben, közepes tűzön.

Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és fedő alatt kb. 10 percen keresztül pároljuk. Ezután a majoránnával és az oregánóval fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejszínt is. Amikor kész, azonnal tálaljuk.

Munka: 30 perc

Fogyasztható: azonnal