5 tipp, hogyan mondj le egy randit
2021-08-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Íme néhány irányelv, ha valóban közbejött valami az utolsó pillanatban...


Egy kapcsolat alakulása közben a randizás bizonytalan természetét tekintve még a legkisebb akadály is a kétségek mély gödrébe taszíthatja az embert, és csak azon jár az esze, valóban influenzás-e a másik vagy egyszerűen csak dobni akarja?

A randi lemondása egyaránt kellemetlen lehet mindkét félnek, és ha nem figyelünk arra, hogyan "tálaljuk", a kellemetlentől több, erősen kínos pillanatokat is okozhat. Sokszor ugyanis az utolsó pillanatban lemondott randi azt jelenti: nem akarok többet találkozni veled. Aki így intézi el a búcsút, az valóban gyáva és azon túl, hogy nem korrekt, meg is bántja partnerét.

Természetesen mindenkivel előfordulhat, hogy tényleg közbejön valami, és az "orvoshoz kell mennem", "beteg lett a gyerek", "megbeszélésem lesz a főnökkel" nem csupán üres kifogás. Éppen ezért íme 5 egyszerű, de fontos irányelv, hogyan mondj le egy randit rendesen.

1. Vedd a kezedbe a telefont és hívd fel!

Az sms és az e-mail sok lehetőséget kínál a félreértéseknek és a félrebeszéléseknek, ráadásul sokkal személytelenebb, mint a telefonhívás. Jobb, ha a lemondás telefonon történik inkább, feltéve, hogy elég jól vagy ahhoz, hogy beszélj.

2. Javasolj egy másik napot és időt.

Ha mindenképpen le kell mondanod az utolsó pillanatban a randit, akkor a legjobb, ha előre készülsz egy másik időponttal, hogy választottad ne lerázásnak érzékelje.

3. Sok múlhat a megnyugtatáson.

Nem kell túlzásba vinni, de ne fogd vissza magad, amikor ki kell mutatnod, hogy mennyire sajnálod. Abból indulj ki, hogy amikor lemondod a randit, az a személy, aki már várta a találkozást és készült rá, le lesz sújtva a hír hallatán. Mutasd ki, hogy te is mennyire csalódott vagy, hogy nem láthatod.

4. Ne mondj hamis okokat!

Ha az az oka annak, hogy lemondod a randit, mert nem érzed azt, hogy találkoznotok kellene, akkor jobb, ha megmondod, minthogy hamis indokokat találj ki. A hazugságoknak mindig vannak hátulütői, és azontúl, hogy átlátszó, könnyen le is bukhat vele az ember.

5. Ne várj az utolsó pillanatig!

Ha már az utolsó pillanatról beszélünk: ha úgy kelsz fel reggel, hogy tele vagy kiütésekkel, nem kell várnod este 7-ig, hogy elmond neki a helyzetet. Tudasd vele mielőbb, hogy nem tudsz ott lenni, hogy meg legyen az esélye áttervezni a napját. Nincs annál rosszabb, mint amikor tetőtől talpig felöltözik az ember és végül nincs hová mennie szombat este.

Még valami: mindig emlékezz arra, hogy ha lemondod a randit egy olyan valakivel, aki fontos és számít neked, könnyen rossz benyomást kelthetsz benne.