5 tipp, hogyan lépj tovább, ha valakitől kosarat kaptál
2020-06-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Szerelembe esni a legnagyobb csoda a világon. De, ha a kiszemelt illető nem viszonozza a rajongásodat, annál rosszabb talán nincs is. Talán épp jár valakivel, vagy egyszerűen nem tetszel neki, mindig nehéz elfogadni a visszautasítást.

A felépülés ebben a helyzetben lehetetlennek tűnik, de azért szerencsére lehetséges.

Olvass tovább, és ismerd meg 5 tippünket arra, hogyan lépj tovább, ha valakitől kosarat kaptál!

 

1. tipp: Ismerd fel, hogy azt teszed, amit kell!

Eddig valószínűleg mindent rózsaszín szemüvegen keresztül láttál. De most itt az ideje, hogy vess egy pillantást hideg fejjel is a választottadra. Biztosan számtalan előnyös tulajdonsággal bír, és nagyszerű ember, de sajnos az érzelmeid időnként vakká tesznek, és nem veszed észre azokat az egyébként nyilvánvaló dolgokat, amelyek miatt mégsem lenne annyira tökéletes számodra ez a partner, mint amilyennek megálmodtad. Emlékezz rá, hogy Te is megérdemelsz egy olyan társat, aki épp annyira értékel Téged, mint Te őt.

2. tipp: Beszéld ki magadból!

Válassz egy közeli barátot, vagy családtagodat, akinek őszintén kiöntheted a szíved. Meséld el, hogy mit érzel, min mész keresztül, miért gondolod, hogy nem bírsz nélküle élni. Oszd meg vele a negatív, és a pozitív érzéseidet is. Fontos, hogy ez a barát támogasson, és egy ilyen beszélgetéstől visszanyerd az önbizalmadat és a hitedet.

3. tipp: Foglald le magad!

Ne engedd, hogy az érzelmeid, és a bánat kitöltsék a napjaidat. Találkozz a barátaiddal, járj el sportolni, szórakozni, tedd oda magad a munkádban. A lényeg, hogy töltsd el aktívan és hasznosan az idődet, így nem marad egy szabad pillanatod sem siránkozni.

Ezt is olvasd el! - Az online randizás 5 legnagyobb félelme

4. tipp: Ne kövesd a közösségi profilját!

Ez az egyik legfontosabb lépés a felejtésben és a továbblépésben. Blokkold, és kövesd ki minden létező felületen. Természetesen ez nem könnyű, de kihagyhatatlan. Semmi szükség ugyanis arra, hogy figyelemmel kísérd minden posztját, és az életét, ha őt sem érdekli a tiéd. A látványától csak még rosszabbul éreznéd magad. De figyeld meg, hogy mennyivel erősebb leszel, ha kizárod teljesen minden területen.

5. tipp: Emlékezz, mindez csak átmeneti!

Szerencsére ezek a rossz érzések, és ez a kilátástalan állapot nem tart örökké. Sőt! Hamarabb túl leszel rajta, mint gondolnád. Valószínűleg nem ez az első ilyen történet az életedben, és talán nem is az utolsó. Idézd fel a múltbéli emlékeidet, hogy mit tanultál a hasonló szerelmi ügyeidből, és hogy élted túl őket. Mindjárt jobban fogod érezni magad!

Egy viszonzatlan szerelem mindenkit megvisel. De hidd el, hogy egy nap belép majd az életedbe valaki, aki ugyanúgy vonzódni fog hozzád, mint Te hozzá. Csak légy türelmes, és bízz magadban!