5 tipp, hogy végre elfogadjuk önmagunkat
2019-07-21  /  Szerző:   /   Rúzs Mit tegyünk, ha mindenkit szebbnek látunk önmagunknál? Miért van az, hogy a közösségi médiában mindenki boldog és sikeres? Ne higgyünk el mindent, amit látunk, és fogadjuk el végre önmagunkat! Mutatjuk, hogy kezdhetjük el pozitív testképünk felépítését.

lany

Ne hasonlítgassuk magunkat!

A média rengeteg ártalmas üzenetet küld a megjelenésünkkel kapcsolatban. Főként a közösségi médiában terjedtek olyan agyonfilterezett, beállított fotók, melyeken csupa tökéletes arcú és testű, sugárzóan boldog férfi és nő látható. Ha mindezt komolyan vesszük, bizony könnyen elmehet az önbizalmunk. A közösségi oldalakon látszólag mindenki szép és boldog, tökéletes élettel, álompárral az oldalán, és ezt látva nem csak kisebbrendűségi érzés foghat el bennünket, de az elégedetlenség is. Éppen ezért szorítsuk a minimálisra a netezést, helyette éljük az életünket, járjunk társaságba, ápoljuk emberi kapcsolatainkat, ismerkedjünk és töltsük a szabadidőnket tartalmasan. Ne mások életére irigykedjünk, és pláne ne hasonlítsuk magunkat olyanokhoz, akik a valóságban nem is léteznek – vagy legalábbis nem abban a formában, ahogy az a közösségi oldalukon látható.

Ne dőljünk be minden reklámnak!

A magazinokban mindig sovány modelleket lehet látni. A reklámok azt állítják egyes termékekről, hogy használójukat széppé varázsolják. A filmek pedig úgy ábrázolják a vékony embereket, mint akik boldogabbak, és sokkal sikeresebbek. Ám ha belegondolunk, ez alapján minden szép embernek boldognak kellene lennie, de ez koránt sincs így! Vegyük észre, hogy a reklámok milyen gyakran próbálnak meg játszani az érzéseinkkel. Ennek egy része manipuláció, ne dőljünk be neki!

lany

Sportoljunk!

Ha szép alakot és pozitív testképet szeretnénk felépíteni, ne a reklámokban látott „csodatermékektől” várjuk azt, mert bár bizonyára vannak közöttük valóban hatékonyak, azt az érzést nem tudják megadni, amire egy kiadós edzés, futás képes. Ha legyőzzük a lustaságunkat, és hetente legalább kétszer-háromszor eljárunk edzeni, sokkal magabiztosabbak leszünk. Kutatások sora bizonyította már, hogy a rendszeres testedzés boldogabbá, egészségesebbé és szebbé tesz bennünket.

Mindenkinek van hibája!

Tévedés, ha azt gondoljuk, léteznek tökéletes emberek. Mindenkinek van hibája és olyan testrésze, vonása, amelyet nem szeret magán. Ám ahelyett, hogy ezen lovagolnánk, koncentráljunk arra, amit szeretünk magunkon. Ha magunktól nem megy, kérjük meg a barátunkat, barátnőnket, hogy soroljon fel három olyan dolgot, amit szépnek tart rajtunk. Fogadjuk el a hibáinkat, és kovácsoljunk erényt az előnyös tulajdonságainkból. Ha szép a lábunk, hordjunk rövid szoknyát, ha szép a hajunk, hordjuk leengedve, ha vékony a derekunk, hangsúlyozzuk azt!

Mosolyogjunk!

Kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy sokkal vonzóbbnak és szebbnek látjuk azokat az embereket, akik sokat nevetnek és mosolyognak. A külső megjelenés önmagában kevés ahhoz, hogy szimpatikussá váljunk mások számára, és értékes emberi kapcsolatokat tudjunk kialakítani. A kedves, mosolygós személyiség és kisugárzás viszont vonzza az embereket. Mosolyogni pedig azért is érdemes, mert az egészségünkre is pozitívan hat, hiszen hatására boldogság-hormon, endorfin szabadul fel a testünkben.

Forrás: Activebeauty