5 randi tipp, ami fájdalmas, de igaz
2021-04-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Mire való egy igaz barát? Hát persze! Meghallgatja az összes siránkozásod, órákig képes elemezni Veled egy 3 szavas üzenetet, a pártodat fogja egy-egy konfliktusban, de aztán nyíltan a szemedbe mondja azt is, amit nem biztos, hogy hallani akarsz. Hogy miért? Mert a szeretet őszinte, és segítőkész.

Egy ilyen baráti támaszra különösen szükséged lesz, ha a szerelmi ügyekről van szó. A szerelem ugyanis vak, ez köztudott tény, és mindenki mellé kell valaki, aki észreveszi a nyilvánvalót helyetted.

Íme az 5 talán legfájdalmasabb, de egyben legőszintébb tanács, amelyet egy baráttól kaphatsz!

1. Egy új randipartnerről mindig feltételezd azt, hogy egy sorozatgyilkos!

Nem kell ahhoz túlságosan pesszimistának lenni, hogy rosszakat gondolj egy vadidegenről. De sosem árt némi elővigyázatosság. A randi előtt mindig avass be legalább egy barátot a programodról. Add meg neki a partner nevét, a helyszínt és az időpontot. Ha esetleg változik a menetrend, arról is szólj az ismerősödnek. És persze az sem árt, ha megbeszéltek egy titkos kódot, arra az esetre, ha baj van. Az esetek döntő többségében nem lesz szükséged erre, de azért jobb, ha óvatos vagy.

2. Az első randin ne várj szerelmi vallomást…még!

Ne aggódj azon, ha a partnered, akivel épphogy csak megismerkedtetek, látszólag nincs annyira odáig érted, mint Te érte. Ne álmodozz az esküvőről egyetlen randi után, hiszen valószínűleg rajtad kívül még másokkal is találkozik, és túl korai lenne bármiféle elköteleződésről beszélni. Hagyd, hogy a dolgok haladjanak a maguk természetes módján, és ki tudja, mi lesz az egészből.

3. Ne írogass neki állandóan!

Ma már nincs olyan szabály, hogy randi után várj két napot, mielőtt keresnéd, de annál inkább érvényes az a tanács, hogy várd meg a válaszát, mielőtt újra írsz neki. Ha küldtél neki egy üzenetet, aztán újra, de azóta is hiába várod a mobilon az értesítés, és feleslegesen nézegeted a közösségi oldalát negyedóránként, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha lehiggadsz. Tedd el messzire a telefont, és foglald el magad valami mással. Senki nem szereti, ha félóra alatt valaki teleírja az üzenőfalát, és kérdőre vonja, hogy miért nem válaszol.

Ezt is olvasd el! - Hogyan randizz online? 6 egyszerű lépés a sikerhez

4. Ha a barátaid azt mondják, hogy van egy rossz hírük, akkor tényleg rossz hírük van!

Óriási segítség egy közeli barát, ha épp ismerkedsz. Ő az, aki mindenkinél közelebbről ismer, jobban aggódik érted és kívülről fújja a korábbi kapcsolataid történetét is. Ha egy ilyen ember nem kedveli az új jelöltedet, akkor bizonyára jó oka van rá. Egy friss kapcsolatban sok olyan dolog van, ami fölött hajlamosak vagyunk szemet hunyni. De egy igaz barát kívülről és objektívan látja a problémákat, ezért segít helyesen dönteni. Persze nekik sincs mindig igazuk, előfordul, hogy félreismernek valakit, de hosszabb távon számíthatsz a véleményükre.

5. Senkit nem érdekel, hogy szerelmes vagy!

Ha végre rátalálsz a nagy Ő-re, és a boldogságodat kikiáltod a nagyvilágba, akkor az ismerőseid Veled fognak örülni, és számtalan gratulációt kapsz a Facebook posztjaidra is. Nagyjából 3 hétig. Utána már senkinek nem lesz ez annyira fontos, hiszen mindenki éli a saját életét. Ezen ne sértődj meg, inkább csak fogadd el, és élvezd a boldogságod.

A legtöbb embernek van egy végletekig őszinte testvére, vagy egy régi jó barátja, aki minden pillanatban kisegíti őt egy-egy jó tanáccsal. Sajnos azonban ezek sokszor találnak süket fülekre. Pedig jobban tennéd, ha meghallanád őket, hiszen olyan embertől kapod, aki a legjobbat szeretné Neked.