Hogyan randizz online? 6 egyszerű lépés a sikerhez
2021-02-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Ma már egy olyan világban élünk, amelyben a párok jelentős része a neten keresztül talál egymásra. Minél idősebb vagy, annál kevesebb az esélyed arra, hogy valakivel csak úgy megismerkedj a „való világban”. A rohanó hétköznapok, túlórák és zsúfolt életvitelünk mellett kevés lehetőség marad a társkeresésre. Ezért is lehet bárki számára egy online randioldal remek lehetőség, hiszen így otthonról sem kell kimozdulnod ahhoz, hogy számodra szimpatikus emberekkel beszélgethess.

Ugyanakkor itt is vannak nehézségek, mint a társkeresés más formáinál. Nem mindegy melyik weboldalon, vagy mobilra letölthető alkalmazásban regisztrálsz, mint ahogy az sem, hogy milyen fotót teszel fel magadról, vagy milyen szöveget írsz a bemutatkozásodban.

Létezik azonban néhány alapvető szabály, amelyek segítségével gyorsabban siker koronázhatja pártalálási szándékaidat. A következő 6 lépést kell csak követned.

1. lépés: Mielőtt bárhol regisztrálsz, találd ki, mit is szeretnél!

Már Magyarországon is számtalan online társkereső oldal és mobil alkalmazás elérhető, de teljesen mindegy melyiken regisztrálsz, nem jársz sikerrel, ha fogalmad sincs arról, hogy kit is keresel. Más online randioldalon érdemes szétnézned, ha komoly kapcsolatra vágysz, és másikon, ha csak flörtölni vagy kalandozni szeretnél. Megint másik oldalon találod meg az egyedülálló szülőket, és a Sugar Daddy-ket is. Mivel sok lehetőség áll nyitva előtted, érdemes kiválasztani a céljaidnak leginkább megfelelőt.

2. lépés: Ne hagyd ki a bemutatkozást!

És azt se írd ki, hogy most nincs időd bemutatkozást írni. Ha még erre sem szánsz néhány percet, akkor hogyan akarsz randizni? Ha csupán feltöltesz egy fotót, és mellé odaveted, hogy „Ha szeretnél megismerni, akkor küldj üzenetet!”, azzal annyit érsz el, hogy a potenciális partnerjelöltek komolytalannak gondolnak, és tovább is görgetnek a találati listában. Ha egy valódi, komoly párkapcsolatra vágysz, igenis fontos a bemutatkozás. Ezzel a pár sorral kell ugyanis felkeltened mások érdeklődését, amely egy első lépés az ismerkedésnél. Legyél őszinte, és maradj hű önmagadhoz. Mondd el, hogy kit keresel, és mit vársz el a leendő társadtól, de meséld el azt is, hogy mi tesz Téged egyedivé.

Ezt is olvasd el! - Online társkeresés – az első üzenetváltástól az első randiig

3. lépés: Kerüld a közhelyeket!

Nézz meg néhány adatlapot, és ismerd fel a sablon szövegeket. Ezeket még véletlenül se tedd bele a bemutatkozásodba. Hasonlóan kerüld az elcsépelt szelfiket (például mindenki a fürdőszobai tükörben fotózza magát). Ha ugyanis ilyenekkel tűzdeled tele a profilodat, unalmas és átlagos leszel, akiről senki nem gondolja, hogy valójában milyen csodás személyiség. Maradj ezért inkább egyedi, szánj rá több időt, hogy megtaláld azokat a mondatokat, amelyek a legjobban kifejezik a legbelső énedet, amely elég különleges ahhoz, hogy vonzalmat és érdeklődést váltson ki másokban.

4. lépés: Ha valaki megtetszik, küldj neki üzenetet!

Teljesen mindegy, hogy melyik nemhez tartozol, ha egy társkereső felkelti az érdeklődésedet, és úgy érzed, érdemes lenne megismerni, akkor ragadd magadhoz a kezdeményezést. Az már nagyon régen volt, hogy a férfiaktól várták el az első lépés megtételét. Bármennyire is ijesztőnek tűnik elküldeni azt a pár sort, mégis ez a legjobb módja a sikernek. Ha nem teszed, akkor számtalan jó lehetőséget szalasztasz el, amelyek után csak egy kiábrándult szingli maradsz.

5. lépés: Az üzeneted legyen szórakoztató!

Milyen típusú beszélgetésre vágysz? Bármi legyen is, kezdj azzal. Mutatkozz be, és írd meg, hogy miről szeretnél beszélgetni (például a kedvenc könyvedről, vagy egy futó sorozatról). Ha a másik vevő rá, akkor válaszolni fog, és ki tudja, milyen kémia indul be köztetek. Ha viszont nem száll be a játékba, akkor jobb is, mert így nem kell az idődet vesztegetned egy olyan emberre, akivel úgysem lesz semmi, és egy végletekig unalmas beszélgetést folytatni a helyi időjárásról újra meg újra.

6. lépés: A lehető leghamarabb találkozz egy-egy potenciális jelölttel!

Ha valakivel megismerkedtél egy online társkeresőn, de hetekig csupán leveleztek, és még csak fel sem merül egy személyes találkozás ötlete sem, akkor valami nem stimmel köztetek. Vajon miért hezitálsz egy személyes randitól? És ő vajon miért nem szánja rá magát? Mert nem érzed azt a bizonyos szikrát. A levelezés és csetelés egy idő után ellaposodik és kifullad. Ezért, ha úgy érzed, hogy készen állsz egy találkára, akkor add meg neki a számod, és beszéljetek le egy közeli időpontot.

Az online társkeresés kívülről talán ijesztőnek tűnik és lehetsz bizalmatlan iránta, de emiatt nem szabad kizárnod az esélyt az életedből. Ma már szinte mindenki ott ismerkedik, ezért, ha Te is párra vágysz, akkor ott a helyed, mert valaki csak arra vár, hogy végre regisztrálj!