5 kifogás, ami miatt nem hagyhatod ki az edzést
2021-06-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Teljesen normális, ha vannak olyan napjaid, amikor legszívesebben még a kanapéról sem kelnél fel, de nem árt, ha folyamatosan szem előtt tartod azt, hogy a rendszeres testmozgásnak kiemelkedő szerepe van az egészséged megőrzésében. Ha úgy érzed, hogy te bizony edzenél, de valami mindig visszatart, akkor jobb, ha tudod, melyek azok az indokok, amelyek valójában csak kifogások arra, hogy hanyagold az edzést. Amennyiben az egészségi állapotod megengedi, hogy eddz, akkor ne hagyd, hogy mondvacsinált okok tartsanak vissza a cselekvéstől, hiszen a rendszeres testmozgásra tényleg szükséged van.1. Még mindig izomlázad van az utolsó edzésed miatt

Ne riadj vissza attól, ha izomlázad van. Az izomláz teljesen normális jelenség, ami bár fájdalommal jár, de nem ad okot arra, hogy a következő edzés helyett a kanapén heveréssz addig, amíg teljesen el nem múlik. Pihenned persze kell, de egy-egy keményebb edzést követően másnap a legjobb, amit tehetsz, hogy néhány egyszerű, lazító gyakorlatot hajtasz végre.

2. Rosszul aludtál éjjel

Álmatlan éjszakád volt? Nos, ahelyett, hogy egész nap kimerültnek éreznéd magad, és extra adag kávét innál, inkább eddz egy kicsit. Gondoltad volna, hogy például egy 10 perces lábmozgató gyakorlat jobban serkent az éberségre, mint 50 milligramm koffein? Persze kialvatlanul ne vágj bele bonyolult gimnasztikai feladatokban, de egy nagyobb egészségügyi séta vagy akár egy kis erősítő edzés kimondottan jót tehet.

3. Untat az edzési terv

Nyilvánvaló, hogy ha egy edzési tervet követsz, akkor többszöri ismétlés után már nem lesz olyan izgalmas az élmény, mintha folyamatosan a legújabb trendek szerinti edzésórákon vennél részt, de ez még nem jelenti azt, hogy fel kellene hagynod az egésszel. Ha az edzésterved állandó, akkor valószínűleg van egy konkrét célod is, amit azzal szeretnél elérni. Amíg ez nem valósul meg, addig vigyél izgalmat azzal az edzéstervedbe, hogy minden alkalommal egy kicsit nehezítesz az edzésformákon. Így mindenképpen arra fogod késztetni a testedet, hogy a szokottnál erősebb ingerekkel reagáljon.

4. Nem találod a fülhallgatódat

Először is, ha gyakran hagyod el a fülhallgatódat, akkor jobb, ha áttérsz a vezeték nélküli fejhallgató használatára. Másodszor pedig, hatékonyan edzeni nem csak zenét hallgatva lehet. Bár a zene bizonyítottan teljesítménynövelő tényező, de nélküle is lehet hasznos az edzésed, tehát ha éppen nincs lehetőséged hallgatni a számodra legmotiválóbb számokat, akkor se halogasd a testmozgást. Helyette inkább koncentrálj a kiegyensúlyozott légzésre, és elmélkedj azokon a dolgokon, amiken a munkahelyeden nincs időd törni a fejedet.

5. Csak 15 perced van rá

Ugyan! Nemhogy lehet 15 perc alatt is edzeni, még akár minden alkalommal másféle gyakorlatot is választhatsz. Csinálj mondjuk guggolásokat, fekvőtámaszokat, felüléseket, vagy mindegyiket folyamatos váltásban, és máris jó néhány kalóriát elégethetsz, emellett pedig fel is élénkítheted a testedet. Egyszóval még egy zsúfolt nap sem lehet kifogás arra, hogy ne mozogj, hiszen 15 perced egészen biztos, hogy van a nap 24 órájából. Itt az ideje hát, hogy tényleg cselekedj!

Forrás: Glamouronline