5 hasznos tanács, ha szülőként randiznál
2021-01-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A társkeresés és ismerkedés mindannyiunk életében egy bonyolult terület. De, ha Te már szülőként próbálsz új párt találni, akkor talán kétszer olyan komplikált lehet. Nem csupán azért, mert valószínűleg túl vagy egy nehéz szakításon, váláson, de természetesen oda kell figyelned a gyermekeid érzéseire is. Teljesen normális dolog az is, ha emiatt rosszul érzed magad és lelkiismeret-furdalás gyötör.

Hogy kicsit megkönnyítsük a dolgodat, összegyűjtöttünk 5 hasznos tanácsot, amelyek a segítségedre lehetnek egy ilyen helyzetben!

1. Ne titkold, hogy már van gyermeked!

Bármennyire is tartasz mások rosszallásától, mégis fontos, hogy őszintén felvállald, akár egy randin, akár már a társkereső adatlapodon is, hogy szülő vagy. Ez ugyanis sokkal fontosabb jellemzője az életednek, mint a foglalkozásod, vagy épp a hobbid. Bár természetesen lesznek olyanok, akik emiatt kizárnak a jelöltjeik közül, de ezzel lényegében csak időt spórolnak számodra, hiszen velük úgysem működött volna.

2. Ne védekezz, nincs okod magyarázkodásra!

Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy mindenkinek kényszeresen magyarázkodni kezdesz arról, miért is lettél egyedülálló szülő. Talán saját magadat is okolod a történtekért. De erre semmi szükség. Senki idegen felé nem tartozol sem magyarázattal, sem bocsánatkéréssel. Ugyanakkor egy ilyen védekezés nem túl vonzó tulajdonság, így rontod az esélyeidet a pártalálásra. Ezért inkább legyél büszke szülő, és ünnepeld azt az embert, akivé a gyerekeid révén váltál.

3. Ne hallgass a kéretlen tanácsadókra!

Bizonyára a családod, a barátaid és ismerőseid is jót akarnak Neked, amikor beleszólnak az életedbe. De egyikük sincs a Te helyzetedben, ezért nem is ítélhetik meg helyesen a dolgokat. Lesznek sokan, akik megpróbálnak lebeszélni a randizásról, és elhitetik Veled, hogy esélyed sincs szülőként normális társat találni. Ezeket a tanácsokat inkább kerüld el, vagy hallgasd meg, de aztán emelkedj felül rajtuk. Ha szerelmet szeretnél, akkor ne félj megkeresni!

Ezt is olvasd el! - Top 5 módszer, amivel összeegyeztetheted a randizást és a szülői feladatokat

4. Ne érezd magad bűnösnek!

Bármennyire is könnyű magadat hibáztatni, és arra gondolni, hogy ezzel ártasz a gyerekeidnek, ne tedd! Semmi rossz nincs ugyanis abban, ha egy igazi társat szeretnél, aki végre boldoggá tenne Téged is, és akár közösen alkothatnátok egy új családot.

5. Ne siettesd a dolgokat!

Az ismerkedés egy szórakoztató folyamat, amelyet jobb élvezni, mint siettetni. Ne érezd magad kényszerhelyzetben, ne görcsölj, hogy azonnal kell valaki, ezt úgysem lehet erővel elérni. A gyerekeidnek is jobb, ha szépen lassan szoknak hozzá a gondolathoz, és idő kell számukra ahhoz is, hogy elfogadjanak egy új embert az életükben.

A randizás izgalmas, ugyanakkor komplikált dolog minden ember számára. Egy szülőnek valószínűleg még az átlagosnál is nehezebb. Könnyebb út inkább megfutamodni, de semmiképpen sem javasolt, hiszen egy boldog életért megéri küzdeni.