Top 5 módszer, amivel összeegyeztetheted a randizást és a szülői feladatokat
2020-12-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Nem Te vagy az egyetlen, ha egyedülálló szülőként újra a randizás világában találod magad. Sok házasság köttetik meg a legnagyobb boldogság közepette, majd hullik darabjaira néhány évvel később, egy vagy több gyerekkel.

Egyesek számára ez egyenlő egy rémálommal, míg mások inkább csak újabb kihívásként tekintenek rá, egy nehézségre, amit meg kell oldaniuk. De függetlenül attól, hogy Te melyik táborba tartozol, szülőként már nem lesz ugyanolyan a társkeresés, mint volt azelőtt. Most már nemcsak Te számítasz, felelősséggel tartozol a gyerekeid életéért is. De hogyan lehet egyensúlyban tartani a kettőt?
Az alábbi 5 módszer jó kiindulási pont lehet számodra is!

1. Csak megfelelő lelkiállapotban vágj bele!

Egy válás mindenkiben nyomot hagy. Mielőtt új társat keresnél, le kell zárnod a múltat, és elengedni a régi sérelmeket. Csak akkor menj el az első randira, ha igazán úgy érzed, hogy készen állsz rá. Olvass sokat a témáról, esetleg kérj külső segítséget is. Hagyj magadnak elég időt a gyászra. Nézz magadba, és fogalmazd meg, hogy pontosan mit is szeretnél.

Ezt is olvasd el! - 6 tipp, hogyan ismerkedj szülőként

2. Beszélgess a gyerekeiddel!

Attól függően, hogy milyen idősek, másként kell velük erről kommunikálnod, de az a legfontosabb, hogy nem titkolózhatsz előttük. Neked kell ismerned annyira őket, hogy tudd, mennyit mondhatsz el ahhoz, hogy ne veszítsd el a bizalmukat, és ne inogjon meg a biztonságérzetük az új helyzet miatt. De azt sem szabad hagynod, hogy ők vegyék át az irányítást, hiszen nem ők élik a Te életed.

3. Az első találkozást gondosan készítsd elő!

A legfontosabb most is az időzítés. Ha túl korán, vagy nem a legjobb körülmények között ismerik meg a gyerekeid az új párodat, az mindent tönkre tehet. Még az időpont kiválasztása előtt beszélj a partnereddel erről, kérd ki a véleményét, és együtt járjátok körbe a lehetőségeket.

4. Fektess le szabályokat!

Már a legelején fogalmazd meg a legfontosabb határokat, amelyek mellett mindvégig ki is tartasz majd. Szülőként meglehetősen körülményes a randizás, így fontos, hogy előtte mindent átgondolj. Az olyan szabályok, mint soha nem randizol hétvégén, vagy este 10-re minden alkalommal hazaérsz, segíthetnek fenntartani az egyensúlyt.

5. Ragaszkodj a saját értékrendedhez!

Ha találkozol valakivel, már a legelején érdemes megismerned az ő felfogását a világ dolgairól és az életről. Ha pontosan tudod, hogy számodra mi fér bele, és mi nem, akkor hamarabb kiderül majd, hogy ki lehet talán jó partner számodra, és ki az, aki viszont tökéletes.

Önmagad megismeréséhez időre lesz szükséged, meg persze elhatározásra és kitartásra. De megéri, mert már nem csak a saját boldogságod fontos, hanem a gyerekeidé is.