9 dolog, amitől katasztrófába fullad egy első randi
2020-11-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Lehet, hogy már Neked is feltűnt, de viszonylag ritkán hallasz nagyszerűen sikerült első randikról. Hogy miért van ez így? Mert egy tökéletes első randi az illető pár számára fantasztikus, de a külvilágnak inkább unalmas. Ezt pedig jól tudja mindenki, aki hozzánk hasonlóan a Jóbarátok sorozaton szocializálódott. Az igazán jó történetek mindig egy-egy félresikerült találka körül bontakoznak ki.

Nem akarunk Rád ijeszteni, de Rachel vagy Monica példái az ékes bizonyítékai annak, hogy egy randevú számtalan módon érhet csúfos véget, és vezethet egy kisebb katasztrófához. Természetesen nem valószínű, hogy Veled mindez meg fog történni, ha éppen párt keresel, de benne van a pakliban, így nem árt rá felkészülnöd.

Az alábbi 9 dolog ugyanis biztosan kudarcra ítéli az első randit!

1. Félreértitek egymást a randi időpontjával vagy helyszínével kapcsolatban.

Bármelyikünkkel megeshet. Valaki elírja az utcanevet, a másik meg két órával későbbi időpontot jegyez fel, mert közben máshová figyel. Esetleg nem abban a kávézóban várja a partnerét, amelyikben a másik meg őt. Még, ha nem is szándékosan teszünk valakit lóvá, nehéz egy ilyen eset után bátorságot venni egy második alkalomhoz.

2. Teljesen más jelenik meg, mint akit a fotók alapján elképzeltél.

Biztosan Te is hallottál már sztorikat olyan társkeresőkről, akik csöppet sem valós képeket osztanak meg magukról az internetes profiljukon. De, ha éppen Veled esik meg egy ilyen, akkor az óriási sokként érhet. Bármennyire is csalódott vagy, próbáld meg visszafogni a reakcióidat, és akár egy illedelmes indokkal, faképnél is hagyhatod az illetőt.

3. Az egyik fél túl sokat kutakodott a másik életéről a közösségi oldalakon a randit megelőzően.

Napjainkban nincs túl nehéz dolgunk, ha szeretnénk kicsit többet megtudni akár egy vadidegen emberről. Biztosan Te is nézegetted már mások Facebook oldalát, vagy Instagram fotóit, esetleg a LinkedIn-en is rákerestél. De, ha valaki ezt egy első találkozás előtt teszi, és esetleg még túlzásba is esik, akkor az elég lehangoló. Ezzel ugyanis az ismerkedés elveszíti a teljes varázsát.

4. Különböző elvárásokkal érkeztek egy randira.

Talán nincs is annál rosszabb, mint ha teljesen más célokkal vágtok bele az ismerkedésbe. Előfordulhat, hogy egyikőtök túl sok reményt táplál, és hosszú távra keres egy komoly kapcsolatot, míg a másik inkább csak kalandozna.

Ezt is olvasd el! - 11 egyszerű ötlet egy szórakoztató első randihoz

5. Az egyik fél képtelen leszakadni a telefonjáról.

Valószínűleg ez a probléma nem igényel bővebb magyarázatot. Az egyik első számú szabály a kommunikációban, és így egy randin is, hogy két ember egymásra figyel közbe. Ha nem így történik, akkor a másik fél jogosan érezheti megbántva magát, és hagyhatja magára a mobiljával az illetlen partnerét.

6. Félreérted az egész helyzetet.

Te úgy gondoltad, hogy ez egy igazi randi lesz, a partnered viszont csak baráti alapon ment el szórakozni Veled. Te azt hitted, hogy egy gyertyafényes vacsorával vár, míg ő inkább csak egy laza italra hív meg. Néha még a legegyszerűbb üzeneteket is könnyű félreérteni.

7. Az egyik fél még egyáltalán nincs túl az exén.

Honnan fogod tudni, hogy a randipartnered még nem engedte el a korábbi kapcsolatát? Ne aggódj, magától is el fogja Neked mesélni. Sőt! Valószínűleg egy rövid bevezető után már másról sem fog mesélni. Felhozni egy ilyen témát elfogadható, ha épp kapcsolódik a beszélgetéshez, de akkor is csak egyszer, és maximum egy rövid kitérő formájában. Például így: „Miért költöztél be vidékről a városba?” Mert az akkori párom itt kapott munkát, és vele jöttem én is.”. És ennyi. De, ha valaki ok nélkül, minden pillanatban csak a volt partneréről beszél, akkor abból biztosan nem lesz tökéletes első randi.

8. Egyáltalán semmi közös beszédtémát nem találtok.

Egy vakrandin még ez is előfordulhat. Nem közös a zenei ízlésetek, különböző filmekért vagy regényekért vagytok oda, és még egymás hobbiját is unalmasnak találjátok. Ennél jobban nem is különbözhetnétek, így nemhogy kémia, még beszédtéma sem adódik, csak kínos csend. Mi ez, ha nem totális katasztrófa?

9. Az egyik fél túlságosan nyomul.

Ha a partnered már első randin csókkal és öleléssel próbálkozik, míg Te mereven elzárkózol ettől, az a legszebben induló találkát is elronthatja. Ezek után nem valószínű, hogy marad esély folytatásra, hiszen mindketten összezavarodva és frusztráltan mentek haza, aminek nem lehet happy end a vége.

Természetesen egy-egy félre sikerült randi még nem feltétlenül jelenti egy kapcsolat végét. Ha úgy érzed, hogy megér még egy próbát, akkor akár még jól is elsülhet, aztán együtt nevettek az egészen, és legalább később lesz mit mesélni a barátaitoknak, mert az ilyen vicces történeteket mindenki szereti.