5 dolog, amit el kell fogadnod, ha egy sportrajongóval randizol
2021-09-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy dolog biztos, ha szerelemről van szó, mégpedig az, hogy nem tudhatod, kivel hoz össze a sors. Sok pár azért jön össze, mert hasonló az érdeklődésük, de az is gyakori, hogy két ember között ugyan működik a kémia, mégis totális ellentétei egymásnak. De mi a helyzet akkor, ha egy valódi sportrajongót sodor utadba az élet, Te viszont labdát utoljára az iskolában láttál?

Az alábbi 5 dologgal nem árt, ha tisztában vagy!

1. Meg kell értened, hogy mennyire fontos a sport az életében!

Persze mindenkinek van valamilyen hobbija: hegyet mászik, fotózik, vagy épp gyűjt valamit, a sportrajongás mégis más, egy mindent háttérbeszorító elfoglaltság, ami teljesen átjárja valaki életét. Ha egy vérbeli drukker az új párod, akkor Neked kell alkalmazkodnod. Készülj fel rá, hogy egy-egy sportrendezvény felülírja az összes egyéb programot. Ezt pedig vagy elfogadod, vagy a kapcsolatod nem lesz hosszú életű.

2. Ha utálod is a sportot, próbálj bekapcsolódni!

Már a kapcsolat korai szakaszában jó, ha megpróbálsz pozitívan hozzáállni ehhez a hobbihoz, és még, ha szívből utálod is adott sportot, akkor is jó képet vágsz a dologhoz. Akár elkíséred egy meccsre a párod, vagy beülsz vele a bárba, ahol együtt nézni a kupadöntőt a haverjaival, a lényeg, hogy ne vond ki magad teljesen belőle.

3. Néhány utazásra is számíthatsz.

Az igazi rajongók akár a világ másik végére is elutaz(ná)nak a csapatuk kedvéért. Amennyiben a Te párod is ilyen, akkor két lehetőséged marad. Vagy betársulsz mellé, és vele tartasz egy-egy hasonló alkalommal, vagy elengeded, hagy mozduljon ki a barátaival, Te pedig kihasználhatod az így keletkező szabad idődet, és a saját hobbidra fordíthatod.

Ezt is olvasd el! - Hétköznapi gesztusok, amivel boldoggá teheted a párod

4. Fel kell készülnöd a dolog közösségi vonzataira is!

A legtöbb sport közösségi tevékenység. Ma már minden fociklubnak, sportágnak vagy rendezvénynek óriási rajongótábora van, akik egy-egy meccsen együtt szurkolnak a kedvencüknek. A lelátókon egy szektorban ülnek, és őrült hangulatot generálnak. Készülj fel, hogy rengeteg új arcot kell megismerned, akik a párodhoz hasonlóan fanatikusak.

5. Fogadd el a hullámvölgyeket!

Ha egy igazi sport őrült a párod, akkor meg kell szoknod a gyakori hangulatingadozását is. Amikor a csapata jól teljesít, akkor mindent optimistán fog látni, ellenkező esetben viszont kiábrándult lesz, és letört. Ezek a végletek hatással lesznek a hétköznapjaitokra, a programjaitokra és az egész együttélésetekre is. Fontos, hogy empatikus és megértő legyél irányába, és olyat még véletlenül se mondj előtte, hogy „ez csak sport”. Számára ez ennél sokkal több. Neked pedig döntened kell, hogy bevállalod-e ezt az életet, vagy továbbállsz.

Hasonló bejegyzések