5 alapvető hiba, amit jobb, ha elkerülsz az online társkereső profilodon!
2021-01-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az online társkeresés elterjedése minden párra vágyó szingli számára megkönnyítette az ismerkedést, hiszen napjainkban már szinte mindenki elérhető az interneten. De pontosan azért, hogy a sok ezer jelölt között megtaláljanak a hozzád illő emberek, fontos, hogy a bemutatkozó oldalad átgondolt és minden tekintetben megfelelő legyen. Persze jól tudjuk, hogy ezt könnyű mondani, megvalósítani viszont annál nehezebb. Talán Te órákig töprengtél azon, hogy mit is írj a „Bemutatkozás” részhez.

Ahhoz, hogy a profilod tökéletes legyen ismerned kell a legnagyobb bakikat, amelyeket mások rendszeresen elkövetnek. Szerencsére többségük könnyedén elkerülhető némi odafigyeléssel.

Mindaddig, amíg őszinte, kedves és önmagad maradsz, addig nincs mitől tartanod. De, hogy még véletlenül se rontsd el a rólad kialakított első benyomást, fogadd meg az alábbi 5 tanácsot!

1. Ne légy ijesztő!

Nem, ne egy Halloween jelmezes fotóra gondolj ezalatt. Amennyiben azon randizók táborába tartozol, akiknek nincs ellenükre a dolgok közepébe csapni, akkor számodra is csábító lehet, hogy némi szexuális töltettel tedd egyedivé a bemutatkozásod. De jobb, ha ezt most kihagyod, mert csak elijeszted a potenciális jelölteket. Különösen akkor, ha komoly párkapcsolatot szeretnél. Az intim mondatok, vagy bensőséges becenevek olyan dolgok, amelyeket nem egy vadidegentől szeretünk hallani. Amikor ilyen bemutatkozást olvasunk, könnyen ragaszthatjuk a kalandor bélyeget az illetőre, ezzel pedig le is írjuk őt anélkül, hogy az igazi énjét megismertük volna. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor jobb nyíltan bevallani, hogy milyen céllal regisztráltál, így számos későbbi kudarcot elkerülhetsz.

2. Ne éreztesd az elkeseredettségedet!

Másik nagy hiba, amelyet sokan elkövetnek, hogy a bemutatkozásukból szinte úgy érezzük, kényszerből vannak fenn a társkereső oldalon, és nem saját választásukból. Amikor magadról írsz talán számodra viccesnek tűnhet olyanokat írni, hogy Te nem akarsz itt lenni, vagy, hogy jobb híján itt próbálkozol, de inkább visszatetszést fogsz vele kiváltani. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy beregisztráljon egy randioldalra, ha viszont megtetted, akkor próbálj jól szórakozni. Legyél lelkes és pozitív, mert az sokkal több jelentkezőt fog vonzani!

Ezt is olvasd el! - Hogyan keltsd fel a figyelmet a társkereső profiloddal?

3. Ne legyél türelmetlen!

A türelem a társkeresés egyik kulcstényezője, ezért semmiképp nem javasoljuk, hogy olyanokat írj a profiloldaladra, hogy „Nem vesztegetem azokra az időm, akik nem illenek hozzám!”, vagy „Levelet nem írok, mert nincs időm!”. Még akkor sem célravezető egy ilyen kijelentés, ha tényleg zsúfolt az időbeosztásod, hiszen amikor komolyan gondolod a társkeresést, arra igenis muszáj időt szánnod az ismerkedésre. A bemutatkozásodban a legjobb ismérveidet kell kiemelned, és megvillantanod a személyiségedet, a humorodat.

4. Ne félj kreatív lenni!

Az unalmas és közhelyes bemutatkozások helyett Te legyél egyedi. Részletezd az érdeklődésed, a hobbidat, hogy mit tudsz nyújtani a leendő párodnak, és persze milyen társra, illetve kapcsolatra vágysz. Minél személyesebb, és átgondoltabb a leírásod, annál több jelöltet sarkall majd arra, hogy írjon Neked. Attól nem fogsz bolondnak tűnni, ha például azzal zárod a bemutatkozásodat, hogy „Ha tetszem Neked, akkor írj, és beszélgessünk a kedvenc levesed receptjéről!”, vagy „Írj, ha Neked is a Jóbarátok volt a kedvenc sorozatod!”. Ne felejtsd el ugyanis, hogy a bemutatkozásodnak a hozzád hasonló beállítottságú emberek figyelmét kell felkeltenie.

5. Ne korlátozz!

Gyakran követik el a társkeresők azt a hibát, hogy már a bemutatkozásuknál több korlátozó kijelentést tesznek, például: „Ne írj, ha vegetáriánus vagy!”, esetleg „Nem szeretem a bajszos férfiakat.”. A társkeresés pont ennek az ellenkezőjéről kellene, hogy szóljon. Maradj nyitott, és pozitív, ki tudja, lehet pont egy bajszos pasi rabolja majd el a szíved! Ezért legalább egy esélyt adj mindenkinek, egy levélváltást mindenesetre megér.

Te is belefutottál egyik-másik fent felsorolt hibába? Semmi gond, ne aggódj. Mindig lehet változtatni, és valami újat kipróbálni. Olvasd el újra a bemutatkozásodat, és javítsd a tanácsoknak megfelelően. Aztán már csak várnod kell, hogy betoppanjon az Igazi!