Pély Barna a kedvesével való közös munkáról vallott
2021-01-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ahogy az egész zenészszakma, úgy Pély Barna (45) számára sem volt könnyű a tavalyi év. A koncertek elmaradtak, a munkák száma is csökkent, ám a United egykori frontembere szerencsés, hiszen több lábon áll. A nehéz pillanatokban is volt kire támaszkodnia, szerelme és egyben menedzsere, Évi mindenben támogatta őt.

 – Nekem a színpad az életem, és ez a helyzet azt vette el tőlem, amit a legjobban szeretek, és amiből élek – mondta a Blikknek Pély Barna.

– Még szerencse, hogy ennyi mindent csinálok, mert voltak más jellegű munkáim előadóművészként, dalszerzőként és zenei producerként is. A tanítást is csak felfüggesztettem egyelőre, de tervezem, hogy folytatom. Most is nehéz idők járnak, én pedig a dalszerzésbe, a gitáromba, zongorámba, a páromba, a családomba és a barátaimba kapaszkodom.

A boldogság és a harmónia meglátszik a zenészen, rajongói is látják rajta, szinte más ember lett, mióta Évivel egy párt alkotnak. Bár a zenész úgy érzi, révbe ért, egyelőre nem tervez lánykérést.

– Remekül vagyunk, de egyelőre nem tervezünk családalapítást. Hazudhatnék, de ez egy nehéz időszak amiatt, hogy nincsenek koncertjeim, úgyhogy azt csináljuk, amiben szintén jók vagyunk: a pozitív dolgokra koncentrálunk és segítjük egymást – folytatta az énekes, aki azt is elárulta, szerinte előny vagy hátrány-e, hogy kedvese egyben a menedzsere is.

– Mivel előbb volt Évi a menedzserem, mint a párom, ezért ez természetesen alakult ki. Néha valamelyikünk másodpercek alatt vált át egyik énjéből a másikba, de ez mindkettőnkre igaz. Én simán felkelek az éjszaka közepén dalt szerezni, ő meg már reggel az ágyban e-mailekre válaszol. Szóval igazából nem mindig vannak határok. De vannak megállapodásaink, hogy mikor nem dolgozunk, és ezt be is tartatjuk a másikkal.

 

Pély Barna 17 évig volt a United frontembere, 2017-ben azonban szólókarrierbe kezdett, amelyet azóta sem bánt meg.

– Pár évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy kipróbálom magam szóló előadóként, és teljesen önálló döntéseket hozok. Ilyenformán nem lehet másokat „hibáztatni”, ha valamit elszúrok, hanem saját magamnak kell mindig új irányt találni – emlékezett vissza a zenész.

– Attól, hogy általában egyedül a looperemmel meg a gitárommal állok a színpadon, az nem jelenti azt, hogy nem dolgozok másokkal. Most például duetteken dolgozom, amiket a barátaimmal írok, és frappánsan: Pély Barna és barátai címmel hozok majd ki. Nemrég pedig kijött a Tízes skálán végtelen című új dalom és hozzá egy klip is. Nagyon jól fogadták a rajongók és a rádiók is – tette hozzá a zenész.

Pély Barna nemcsak a saját karrierjére koncentrál, tanít is másokat, de tapasztalatait is szívesen megosztja.

– Szeretek tehetséges embereknek segíteni, hogy tovább tudjanak fejlődni. Szerintem egy pályakezdő zenésznek kell egy jó ügyvéd, egy orvos és egy menedzser. Volt, hogy átvertek, vagy koromból adódóan nem voltam elég felkészült több témában, mert csak a zenéléssel foglalkoztam. Amikor elkezdődött a karrierem, egyből túlhajtottam magam már a főiskola alatt. A jogi tanácsadás meg azért fontos, mert a szerződéseket ügyvédek írják, ebből kifolyólag ők is értik meg legjobban – tette hozzá Pély Barna.

Forrás: Blikk