Hogyan keltsd fel a figyelmet a társkereső profiloddal?
2020-06-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mindenki ugyanazért lép be egy társkereső oldalra. A regisztrálók egytől egyig kapcsolatra vágynak. Talán egy életre szóló társról álmodozol? Vagy csak kalandoznál, pusztán szórakozásból? Teljesen mindegy, hogy milyen szintű elkötelezettséget keresel, egy jól megfogalmazott bemutatkozás biztosan felkelti majd a potenciális jelöltek figyelmét.

De mitől lesz egy szöveg hatásos és vonzó?

Olvasd el tippjeinket, és megtudhatod, hogyan keltsd fel a figyelmet a társkereső profiloddal!

1. tipp: Tedd világossá, hogy kit keresel!

Nem, ne azt írd, hogy gazdag férjet akarsz itt fogni. De fontos már az elején nyíltan elmondani, hogy miért is vagy itt. Fogalmazz kreatívan, használd ezt a felületet is arra, hogy a személyiséged egy részét felvillantsd:

„Keresem azt az embert, aki velem tartana akár a Mount Everest tetejére is.”
„Keresem a kísérőm a nyár összes esküvői partijára.”
„Keresem a párom, akivel összebújva nézhetnénk végig a Netflix összes sorozatát.”

2. tipp: Mesélj magadról!

A bemutatkozás legyen egyszerű, amennyire csak lehet. Sorold fel néhány előnyös tulajdonságodat, például, hogy társaságkedvelő vagy, esetleg szuper szakács, vagy imádsz táncolni. Akár megkérdezheted a barátaidat is, hogy szerintük melyek a legjobb tulajdonságaid, és leírhatod a tippjeiket, mert magunkról sosem könnyű mesélni.

Ezt is olvasd el! - 10 tipp a tökéletes társkereső profilhoz

3. tipp: Jelölj meg néhány érdeklődési pontot!

Persze ne azt írd, hogy szereted a Jóbarátokat, hanem inkább azt, hogy „Rachel keresi az ő Ross-át.” Ha egy partner jelölt szintén kedveli ezt a filmet, érteni fogja, és máris jó alapot nyújthat egy beszélgetés beindításához.

4. tipp: Tegyél fel egy kérdést!

Sokkal nehezebb továbblépni egy másik társkereső profiloldalára, ha megakad a szemed egy kérdésen.
„Ugrottál már le egy magas hegy tetejéről siklóernyővel?
„Ha lenne egy tökéletesen szabad heted, akkor mivel töltenéd?”
Olyan kérdést tegyél fel, amire valóban kíváncsi vagy, és Neked is van rá egy jó válaszod. Ezzel egy előzetes szűrést is nyersz, hiszen csak azokkal a jelöltekkel fog levelezni, akik számodra vonzó választ adtak.

5. tipp: Beszélj a kedvenc dolgaidról!

Mit szeretsz a világon a legjobban? Miért adnád oda mindenedet? Mi az, amiért képes vagy akár hajnalok hajnalán is felkelni, vagy egész éjjel ébren maradni? Sorolj fel legalább 3 ilyen dolgot. Ha nem is tűnik túl kreatívnak, de legalább egyszerű kezdése lehet egy bemutatkozásnak. Ráadásul, ha valakit ugyanazon dolgok éltetnek, mint Téged, akkor biztosan nem görget tovább az adatlapodról.

6. tipp: Kövesd a 70:30 szabályt!

Kutatások szerint az a leghatékonyabb bemutatkozó szöveg, amelynek 70%-a szól rólad, és 30%-a arról, kit keresel. Ne ijedj meg, nem kell jó matekosnak lenned ehhez. Először írd le, hogy milyen embernek tartod magad, majd röviden fogalmazd meg, hogy milyen társra vágysz.

Ezek a tanácsok tűnhetnek túl egyszerűnek, vagy unalmasnak, de hidd el, nem jó, ha túlbonyolítod a bemutatkozásodat, és az sem célravezető, ha virágnyelvet használsz. Senki sem fog találgatni, hogy vajon mire is gondoltál, inkább továbblépnek egy másik adatlapra. Fontos az őszinteség, és még fontosabb, hogy mindig legyél hű önmagadhoz, így elkerülhetsz néhány későbbi csalódást.