4 tanács, hogy a belső bizonytalanság ne tegye tönkre a kapcsolatod
2019-01-25  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Mindenkinél előfordul, hogy a mindennapos frusztrációk miatt néha előjön a belső bizonytalanság. Ez nem feltétlenül romboló hatású, csak ha felülkerekedik a normál egészséges önképünkön. Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy ezt lehet kezelni anélkül, hogy a kapcsolatunkra ártalmas hatással legyen. Az alábbiakban adunk 4 tippet, hogyan érdemes legyőzni a belső bizonytalanságot, hogy az ne ártson a párkapcsolatunknak.

1. Fogadd el a belső bizonytalanságot

Maga az elfogadás képességének is rengeteg pozitív hatása van a személyiségre. Ha képes vagy elfogadni a bizonytalan érzéseidet, képes leszel még időben felismerni őket, és a kellemetlen és fölösleges jeleneteket el tudod majd kerülni.

2. Vizsgáld meg az okokat

Hasznos dolog akár papírra is leírni miért érzed magad bizonytalannak, illetve mi az, ami kiváltja ezt az érzést. Egy idő után ez a tudatosság segíteni fog, hogy a személyiséged is fejlődjön. Sőt! Akár arra is rájöhetsz, hogy néha fölöslegesen és igazságtalanul bírálod magad.

3. Találd meg a támogató embereket

Nem csak saját magunkra kell hagyatkozni, ha megerősítést szeretnénk az ilyen érzelmileg bizonytalan helyzetekben. Nézz szét a családtagok, barátok, munkatársak között, vagy fordulj konkrétan a párodhoz, hogy emlékeztessenek az erősségeidre. Ők ismerik a jó tulajdonságaid, és emlékeztetnek is fognak ezekre.

4. Ne hasonlítsd magad máshoz

A belső bizonytalanság egyik legerősebb kiváltó oka, hogy az életünket másokéhoz hasonlítjuk. Ebbe a Facebookon és Instagramon látott sokszor hamis képek is belejátszanak. Mivel nem tudhatjuk mi zajlik egy tökéletesnek látszó ember életében, nem érdemes miatta bizonytalannak érezni magunkat. A legjobb ha a saját utunkat követjük, és ezen haladva építjük fel a legjobb énünket.