4 ok, amiért az első szerelmek véget érnek
2022-07-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Még mindig a középiskolai szerelmeddel élsz, és egy fantasztikus közös jövőről ábrándozol? Nos, van rá esély, de sajnos nem sok. A legtöbb első szerelem ugyanis törvényszerűen előbb vagy utóbb, de véget ér. Csak nagyon kevesen mondhatják el, hogy elsőre megtalálták azt az embert, aki mellett végül le is élik az egész életüket. Hogy miért? Szolgáljon az alábbi 4 ok magyarázatul!

Fiatalság, bolondság!

 Tinikorban, hormonoktól túlfűtötten éljük a mindennapjainkat, a gyermeki kíváncsiság és a tapasztalatlanság űz minket, ezért is lehet minden első szerelem olyan intenzív és persze emlékezetes. A tinik vágynak az újdonság felfedezésére, és csak a jelenre koncentrálnak.

Nagyon gyakori, hogy két jó barát talál így egymásra, és néha tényleg csak kíváncsiságból közelednek egymáshoz. Izgalommal tölti el őket a tudat, hogy barátjuk / barátnőjük legyen, átéljék az első csókot és együttléteket.

Változó preferenciák

 Az első szerelem általában azért sem tarthat örökké, mert a páros mindkét tagja változik. Minél fiatalabb korban találkozunk az első szerelmünkkel, annál valószínűbb, hogy még nem alakult ki a végleges személyiségünk és életről alkotott elképzelésünk.

Másrészt, az idő múlásával az ízlésünk is változik. Nem csak az ételek, a zene vagy épp az öltözködésünk terén, hanem a begyűjtött tapasztalatok alapján az is egyre világosabban körvonalazódik bennünk, hogy milyen párt képzelünk el magunk mellett és mire vágyunk egy kapcsolatban. 

Ez is érdekelhet! - 5 dolog, amit a férfiak az első szerelmüktől tanulnak meg

Új célok, eltérő lehetőségek

Sokan egyetemre, főiskolára mennek, mások azonnal dolgozni kezdenek a középiskola után. Ha egy új lehetőség más városba szólítja az egyik felet, akkor nagyon nehéz lesz távkapcsolatban folytatni az eddigieket. Lehetséges, mégis csak ritkán maradnak az ilyen párok együtt. De nem csupán földrajzilag távolodhat el két ember egymástól. Ahogy idősebbek leszünk, már mást tartunk fontosnak és értékesnek az életben, így ez okozhat olyan ellentétet a párkapcsolatban, amelyre a felek nem találnak megoldást. Egy szerelem pedig nem maradhat fenn, ha a pár tagjai épp egymással ellentétes irányban indulnak el az úton.

Rájössz, hogy van jobb

Az első szerelemnél még nem gondolkozunk, nem mérlegelünk. De hamar ráeszmélhetünk, hogy nem feltétlenül ez az, amire mindig is vágytunk. Sokan nem próbálkoznak „megjavítani” egy kapcsolatot, inkább keresnek valaki mást, valaki jobbat.