Az év legszeretnivalóbb filmes anyukája csütörtöktől a mozikban!
2022-07-20  /  Szerző:   /   Ajánló
A Berlinale versenyprogramjából érkezik a magyar mozikba az év legszeretnivalóbb filmes anyukája. Az Egy anya George W. Bushsal szemben című, megható film egy rendíthetetlen asszony igaz történetét mutatja be sok könnyel és nevetéssel. Ha szereted azokat a filmeket, amelyekben fékezhetetlen anyák harcolnak a családért és az igazságért, ennél jobbat idén nem találhatsz!

 
A török származású német komikus, Meltem Kaplan a legjobb színészi alakítás díját nyerte a berlini fesztiválon Rabiye, a címben szereplő anya megformálásáért, de a filmet a legjobb forgatókönyv díjával is kitüntették a Berlinalén, a világ egyik legnagyobb és legfontosabb fesztiválján. 
 
És hogy miről szól a film? A Németországban élő, csupaszív török háziasszony a rendőrséghez fordul, hogy segítséget kérjen bajba keveredett fiának. A mindvégig optimista, állandóan pörgő Rabiye egyre kétségbeesettebben küzd az igazáért, és megnyeri ügye mellé az empatikus jogászt, Bernhard Dockét is. A folyamatosan beszélő, mindenkiről gondoskodni vágyó, tyúkanyószerű nő és a csendes, fanyar humorú ügyvéd furcsa párosa Brémától egészen Washingtonig eljut, hogy személyesen George W. Busht szembesítsék az igazságtalan helyzettel. 

 
Meltem Kaptan a szívét-lelkét beleadva testesíti meg Rabiye pezsgő személyiségét. Egy energikus, elszánt, erős nő portréját festi meg, akinek megállíthatatlan az igazságérzete. Partnerével, a szikár, szűkszavú ügyvédet alakító Alexander Scheerrel remekül működnek együtt. Alakításuk megrendítően hiteles, ugyanakkor komikus duóként is fantasztikusak.

 
Az Egy anya George W. Bushsal szemben energiával és humorral, fordulatokkal teli igaz történet, amely mindenkit reménnyel tölt el. Rabiye optimizmusából és energiájából mindannyian erőt meríthetünk: ez a film lélekmelengető, felemelő balzsamként hat a nehéz időkben. Az Egy anya George W. Bushsal szemben-t július 21-től vetítik a magyar mozik.

Nézd meg a film előzetesét: