4 alapdarab, aminek minden nő szekrényében ott a helye
2023-01-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Akár a legfrissebb trendek megszállott követői vagyunk, akik havonta frissítik gardróbjukat, akár a kortalan eleganciát és a klasszikus darabokat preferáljuk, mégis csak van pár közös pont legtöbbünk szekrényében. Ez a néhány alapvető ruhanemű fantasztikusan variálható, és bármilyen stílusnak egyszerű, de nagyszerű kiindulási pontot ad.

 

A tökéletes farmer

Mindegy, hogy skinny vagy egyenes szárú, ’mom jeans’ vagy ’boyfriend’ fazonú, egy tökéletesen álló farmernadrágja mindenkinek van – de legalábbis kellene, hogy legyen. A hízelgő farmernadrág azon kívül, hogy kényelmes és praktikus darab, rendkívül sokoldalúan variálható és a legkülönfélébb alkalmakra nyújthat stílusos megoldást. Egyes outfitekben játszhatja a láthatatlan szerepét, másokban viszont pont ez a darab lehet az, ami megadja kinézetünknek azt ’a bizonyos pluszt’.

Az elegáns blézer

A tökéletes farmer mellett szorosan áll az elegáns – vagy olyan, amilyennek épp szeretnénk – blézer. A blézer szintén egy kaméleon ruhadarab, amelyet a kissé hip, urbánus lazaság megvalósításához éppúgy húzhatunk elő, mint a csütörtöki biznisz meetingen való határozott megjelenéshez. Egy-egy jól megválasztott blézer valóban számos helyzetben menti meg megjelenésünk, és pótolja azt a hiányzó valamit, amire szükségünk van: felkapjuk az esti koktélozáshoz, hogy visszafogja merész ruhánk, belebújunk, amikor még nincs dzseki-hideg, de már fáznánk egy blúzban, vagy könnyedén koronázzuk meg vele munkahelyi összeállításaink.

Kényelmes bokacsizma

Egy strapabíró, kényelmes pár bokacsizma, ami még csodásan is néz ki? Ez az igazi legjobb barátunk, nem a gyémántok! A zseniális alapdarab tényleg hihetetlen képességekkel bír: megy ruhához, szoknyához, nadrághoz, rövidhez, hosszúhoz, nappal vagy este, lazán vagy elegánsan. Tényleg bármihez, bármilyen alkalomra jó, ami szinte már hihetetlen. Éppen ezért, ha jót akarunk magunknak, mindenképp a középmagas kategóriában nézelődjünk -sarok fajtákból pedig a vastagabb a kényelmesebb – hiszen stílusos társunkat minél többször szeretnénk majd hordani. Erre hála az égnek lehetőségünk bőven akad, hiszen az örökké divatos lábbeli nyár végétől késő őszig szinte bármelyik nap viselhető, koratavasztól pedig újra előhívhatjuk outfitünket páratlanul feldobó szupererejét!

A kis fekete

Divatmagazinok, filmek, könyvek és cikkek ezreiben jelenik meg a kis fekete ruha fogalma. A kifejezés gondolatainkban szinte eggyé vált a tökéletesen nőies, makulátlan és nem utolsósorban szexi megjelenéssel, sokan egy amolyan ’femme fatale’ életérzést társítanak viseléséhez. Lehetséges, hogy már kissé túlmisztifikált lett a darab, azonban praktikusságát és a mindennapi szituációkban érzékelhető hasznát senki nem tagadhatja, mert ez bizony valós. A tökéletes kis fekete nem túl rövid, de nem is hosszú, annyi dekoltázst mutat, amennyivel kényelmesen érezzük magunk, általában egy jól eltalált klasszikus fazonnal rendelkezik, és mindenek felett: úgy néz ki, mintha ránk öntötték volna.  A kis fekete ruha mindig ott van, ha kifogytunk a lehetőségekből: megment minket egy első randevú előtti pánikrohamból, egy fontos üzleti találkozó túlgondolt outfitjétől, és hasznunkra válik, ha az esti program előtt már csak 10 percünk van elkészülni.