3 ok, amiért egy idősebb nő fiatalabb férfit választ
2020-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Érettebb nő és fiatal férfi. Van, aki elítéli, és van, aki belevág. Gondoljon bárki bármit, mégis működik. Számtalan hasonló, boldog párkapcsolatot találunk a sztárok világában is. Ott van például Sharkira és férje, Gerard Piqué, Cameron Diaz és zenészpárja Benji Madden, vagy az aktuális álompár Heidi Klum és Tom Kaulitz.

De vajon mi a titkuk? Mi motivál egy korosabb nőt, hogy egy 10, vagy akár még több évvel mögötte járó társ mellett kössön ki? És miért vág bele hasonló kapcsolatba egy élete delején járó férfi?

A nő önmagáért választja a férfit.

Egy érettebb korú nő már nem férjet, és a gyerekei leendő apját keresi egy férfiban. Általában nem is az anyagi biztonság megteremtését várja el tőle. Már túl van jónéhány kapcsolaton, esetleg váláson is, gyakran felnőtt gyerekei vannak, és a karrierjében elérte, amit akart. Egy ilyen nő társat keres, akivel jól érezheti magát, akivel szórakozhat, és kellemesen eltöltheti az időt. Aki mellett a jövő helyett csak a jelenre kell koncentrálnia, nincs semmi kötelezettsége, és már nem sürgeti a biológiai óra sem. A férfit önmagáért választja, és nem a jövőbeli terveihez.

Ezt is olvasd el! - Idősebb nő és egy jóval fiatalabb férfi? 12 ok, amitől mégis működik

A férfi kíváncsi, hogy mit nyújthat ő egy ilyen nő számára.

 Mivel egy érettebb korú nő élete már stabil alapokon nyugszik, egy fiatalabb férfi számára vonzó és szórakoztató lehet egy olyan kapcsolat, ahol a nő nem várja el, hogy eltartsák. Így lényegében egyenrangú partnerek lehetnek egymás mellett. Bár egy idősebb nő már nem akar házasságot, azért még társra vágyik, aki vele marad egész életében. Egy fiatalabb férfi vagy kitart mellette, mert kíváncsi, hogy lehet-e hosszabb távú jövője egy ilyen kapcsolatnak, vagy inkább továbbáll, mert céljai között ott szerepel a családalapítás is, amire nyilván egy ilyen viszonytól nem számíthat.

Mind a ketten kíváncsiak, hogy van-e bennünk bármi közös.

Elsőre úgy tűnhet, hogy semmi közös pont nincs köztük. Máshol tartanak az éveik számát tekintve, és máshol tartanak az életükben is. Aztán idővel ez megváltozhat. Lehet hasonló a hobbijuk vagy az érdeklődési körük. Talán mindketten rajonganak a művészetekért, az utazásért, esetleg más különc dologért, ami nemcsak összehozza, hanem össze is tartja őket.

Összességében nézve egy idős nő és fiatal férfi közötti kapcsolatban ugyanannyi lehetőség rejtőzik, mint bármely más párkapcsolatban. Nem számít az életkor, csak az fontos, hogy két ember mennyire teszi oda magát, mennyire őszinte, és mennyire tudják nyíltan megbeszélni, hogy ki mit vár el és akar a másiktól.