Idősebb nő és egy jóval fiatalabb férfi? 12 ok, amitől mégis működik
2019-07-01  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Amióta világ a világ, talán azóta él az az erkölcsi norma, hogy a férfinak kell az idősebbnek lenni egy kapcsolatban. Napjainkban szerencsére rengeteg ellenpélda bizonyítja, hogy ez a konzervatív felfogás már nem állja meg a helyét.

Bár egy ilyen pár sokszor esik negatív megítélés alá, főleg, ha a nő jelentősen, akár több mint 10 évvel is korosabb a partnerénél, mégis boldog lehet a kapcsolatuk. Gondolj csak Hugh Jackmanre, aki évtizedek óta boldog 13 évvel idősebb feleségével. Vajon mi a titkuk?

1. Az idősebb nők tudják, hogy mit akarnak

A tapasztalat a legjobb tanár, így az évek múlásával egyre több dolgot megtanulunk, és kiismerjük saját magunkat is. Amikor egy érett nő nála fiatalabb társat választ, azt azért teszi, mert ezt akarja, és őt akarja. Egy fiatal lány általában még bizonytalan a szerelmi kérdésekben, hiszen a férfiak körberajongják, így nehéz a döntés, és a hűség megtartása is. A félrelépés viszont olyan súlyos lelki fájdalmakat okozhat, hogy egy férfi inkább az idősebb korosztályban kezd el keresgélni. Egy érett nő ugyanis tesz egy kapcsolatért, azon dolgozik, hogy működjön, és nem az egyszerű, menekülő útvonalat választja egy nevető harmadikkal. Az idősebb nők már a kapcsolat elején tisztázzák, hogy mire vágynak, családra, vagy csak szórakozásra. Itt nincs második, vagy akár még több vas a tűzben. Ettől pedig a kapcsolat boldog marad.

Ezt is olvasd el! 8 dolog, amit egy érett nő nem tesz meg egy párkapcsolatban

2. Az érett nők nem játszanak

Az évek múlásával, és a megélt számtalan élménnyel a háta mögött, egy idősebb nő bölcsen, és világosan átlátja, ha valaki csak hitegeti. De ő sem játszik senkivel, ha valakivel együtt akar lenni, akkor azt komolyan is gondolja.

3. A bölcsesség a korral jár

A hátrahagyott évek nemcsak ráncokat hoznak, hanem egyre több tapasztalatot, és bölcsességet. Ezt a tudást pedig a nők szívesen meg is osztják társukkal. A korábban megélt kudarcaik és sikereik biztosítják azt a háttérismeretet, amelynek segítségével fiatalabb partnerük életútját is jó irányba tudják terelni.

4. A párkapcsolat egy idősebb nővel csupa kaland

Egy érett nő kevésbé naiv, és kiszámítható, mint fiatalabb társai. Egyfajta misztikum veszi körbe, amely sok férfi számára vonzó. Ráadásul a meglévő stabil anyagi háttér már lehetővé teszi számára, hogy olyan élményekkel (utazások, különleges programok) halmozza el társát, amit mástól nem kapna meg.

5. Egy érett nő reálisan látja a világot

A tapasztalt nők már kinőttek az álmodozásból, és átlátnak a rózsaszín ködön. Hamarabb észlelik, ha egy kapcsolat rossz irányba tart, és nem félnek tenni ellene. De a párjuk álmait is reálisabban tudják megítélni, és megvalósítható irányba terelni.

6. Egy idősebb nő párkapcsolata is érett

Egy korosabb nő gondját viseli a párjának, kitart mellette a legnagyobb problémák között is, és támogatja mindenben. Ezzel nemcsak a tiszteletet vívja ki magának, de a kapcsolat boldog és kiegyensúlyozott is lesz.

7. Tapasztalat és intimitás

Az intim percekben ugyanolyan fontos a tapasztalat, és érett hozzáállás, mint például szakmai téren. Az idősebb nők ismerete, és nyitottsága hozzásegíti partnerüket a kiegyensúlyozott szerelmi élethez, a sikerélményekhez, amelytől egy férfi boldogabbnak érezheti magát.

8. Egy érett nő kivívja a tiszteletet

És a párjának is megadja azt. Ez pedig minden komoly kapcsolat alappillére. Egy fiatalabb férfi már csak az édesanyja miatt is becsül egy idősebb nőt, de ennél sokkal többről van szó. Egy érett társ odafigyel a másikra, boldoggá akarja tenni.

9. Egy idősebb nő hagyja, hogy a párja fejlődjön

Egy tapasztalt nő szeretné, hogy a fiatalabb partnere is sikeres legyen, és elérje céljait. Bátorítja, segíti ebben, és megad minden támogatást hozzá. Egy érettebb nő már túl van sok sikeren, kevésbé stresszel a mindennapokban, és jut ideje arra, hogy a saját és partnere életének fejlődésére koncentráljon.

10. Kölcsönös megértés

Egy idősebb nő, és fiatalabb férfi kapcsolatban a felek az első perctől tisztában vannak vele, hogy mire számíthatnak a másiktól, és ez kellő alapot jelent ahhoz, hogy kölcsönösen megértsék egymást.

11. Tapasztalat és tudás könnyen, szórakozva

Kitől lenne egyszerűbb, és kellemesebb tanulni, mint a párodtól. Egy sokat látott nő hihetetlen tudással ajándékozza meg fiatalabb párját, míg ez utóbbi segíthet idősebb társának kiigazodni a modern világban.

12. Ezek a kapcsolatok tovább tartanak

A külső negatív előítéletek ellenére, a fenti tények nyomán egy idősebb nő és fiatal férfi együttélés tartósabb lehet, mint két fiatalé. Mindketten tudják, mit akarnak, hová tartanak, odafigyelnek a kapcsolatra, tisztelik egymást, és egyszerűen jól érzik magukat. Ennél nem is kell több egy komoly párkapcsolathoz.

par