3 kapcsolat, ami már akkor kudarcra van ítélve, amikor még el sem kezdődött
2023-02-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy új szerelem kezdetén minden párnak szembe kell néznie bizonyos fokú kockázattal a kapcsolat jövőbeni kimenetelével összefüggésben, mindamellett léteznek olyan párkapcsolati dinamizmusok, amelyek már az elején megpecsételik két ember viszonyát. Ha épp Te is a nagy Ő-t keresed, akkor ismerd meg cikkünkből azt a 3 jellemzőt, amely kudarcra ítél bármely kapcsolatot, függetlenül attól, hogy ki mit mond, vagy tesz ellene.

 

1. Egy szórakozást kereső és egy komoly kapcsolatra vágyó ember viszonya

Nem kérdés, hogy egy ilyen párosítás biztosan nem lesz hosszú életű románc.

Hogyan lehet megelőzni egy ilyen helyzetet? Először is, még a személyes találkozás előtt fontos tisztáznod magadban, hogy mit is vársz el a leendő kapcsolatodtól. Csak alkalmi kalandot keresel, és nem szeretnél senki mellett kötöttségeket bevállalni, vagy épp ellenkezőleg, már komoly partnerre vágysz, aki mellett leélheted az egész hátralévő életed? Amíg a fejedben és a szívedben nincs rend ezzel kapcsolatban, addig inkább ne is keresgélj. Másodszor, már az ismerkedés elején beszélj ezekről a céljaidról az aktuális partnereddel. De ne őt faggasd a terveiről, hanem csak meséld el neki, hogy Te mire vágysz.

2. Az egyik fél komoly bizonytalansági problémákkal a küzd, míg a másik hírből sem ismeri ezeket

Azt tartják, hogy a nők általában kevésbé magabiztosak, mint a férfiak. De valójában ez így nem igaz. A nők ugyan több dolog kapcsán lehetnek kishitűek, de a férfiak hasonló problémái ugyanolyan végzetesek a párkapcsolatokra, mint a nőké. Ez a fajta bizonytalanság az élet bármely területén előfordulhat. Lehet pénzügyi probléma (valaki attól fél, hogy nem keres elég pénzt), lehet elégedetlenség a külső megjelenéssel (valaki attól fél, hogy nem elég vonzó). De tarthat egy ember attól is, hogy nem lesz elég intelligens, vagy iskolázott a partnere szemében. Bizonytalankodhat attól is, hogy az első randin elutasítással kell szembenéznie. Bármely csoportba is essen a potenciális partnered, egy ilyen fokú frusztráció sajnos megmérgez minden kapcsolatot.

Mit tehetsz ilyen helyzetben? Bármennyire is rosszul hangzik, de keress új partnert. Nem kell szó nélkül eltűnnöd, sem megbántanod az illetőt, csak kedvesen közölni vele, hogy más típusú emberre vágysz.

Ez is érdekelhet! - Miről ismerheted fel, ha a partnered csak játszik Veled?

3. Ha megpróbálsz elkapni egy játékost

Az talán nem titok, hogy vannak olyan játékosok, akik rendkívül vonzóak. Ők azok, akikről minden nő álmodozik, de azok is, akik soha nem vesznek észre. Szívesen veszik mások rajongását, és még akár kapcsolatot is kezdeményeznek a körülöttük legyeskedőkkel, de azt nem viselik el, hogy ha valaki el akarja kötelezni őket. Hiszen lételemük a külső figyelem, de abban a pillanatban, amikor egy partner mellett megállapodnak, veszélyeztetik, hogy elveszítik ezt a figyelmet és a rajongók hadát.

Mit tehetsz, hogy elkerüld ezt a típust? Abban a pillanatban, amikor ráébredsz, hogy kivel van dolgod, akkor hagyd ott. Még véletlenül se próbáld megváltoztatni, mert nem fog sikerülni.