3 jel, hogy véget kell vess a kapcsolatodnak
2017-08-29  /  Szerző:   /   Szerelem Nem szereted már a párodat? Úgy gondolod, hogy a párod iránti érzelmeid hanyatlani kezdenek? Úgy érzed, hogy már nincs köztetek olyan bensőséges kapcsolat, mint a kapcsolatotok legelején? Fedezd fel azokat a jeleket, melyek segítenek rájönnöd, hogy nélküle kell tovább menned.

Sokszor túl gyorsan hisszük azt, hogy megtaláltuk életünk nagy szerelmét, és épp olyan gyorsan gondoljuk azt, hogy elmúlt már a szerelem. Emberek vagyunk, és mivel mindannyiunknak vannak szükségleteink, ez arra késztet minket, hogy keressük a kényelmet, a közeledést és intimitást. Azonban, ha mindezt megkapjuk, elkezdünk új kalandokra, kihívásokra és új érzésekre vágyni. Felmérések szerint, minél hevesebben kezdődik egy kapcsolat, annál inkább csökken a valószínűsége annak, hogy hosszú távon együtt maradjanak a párok.

Ha odáig jutottál, hogy már azt érzed, nem szereted a párodat, akkor lehetséges, hogy soha nem is szeretted őt igazán, csak azt hitted, hogy szeretted, vagy azt szeretted volna, hogy szeresd őt. A valódi, autentikus szerelem, még ha elcsépeltnek is hangzik, kitart az idők folyamán. Természetes az, ha néha hullámzóak az érzések, ma erősebb, holnap kevésbé, azonban mégis kitart hosszú távon. De mégis honnan tudhatod azt, hogy már nem szereted a párodat? Van pár jel, amiből könnyen el tudod dönteni, hogy mindennek vége.

1. A párod iránt érzett szerelem hullámzó, akárcsak az iránta való érdeklődés is

Az ember életében vannak olyan szükségletek, melyeket hosszútávon szeretne, másokat viszont azonnal. A hosszú távú szükségleteink képezik az alapot – ez az iránytű, ami vezeti az utunkat az életben. Ennek hatására tűzzük ki a céljainkat is. Az azonnali kívánságok azonban mindig változnak, módosulnak, néha egyik pillanatról a másikra.

A valódi szerelem hosszútávon is tud létezni, viszont mivel annyira megszokott, sokszor jelentéktelennek érezzük. A hosszú távú céljaink tartanak minket lehorgonyozva a jelenben, miközben az azonnali érzelmek vagy történések nagyon is felizgatnak. Miért? Mert ezek a jelenben történnek, és ez azt jelenti, hogy azonnali kielégülést hoznak az életünkbe. Így azzal, hogy már nem érzed úgy, hogy szereted a párodat, nem jelenti azt, hogy a szerelem már nem létezik köztetek.

2. Ha a párod változik, a te érzéseid is változni fognak

Sokszor azt gondolod, hogy nagyon jól érzékeled a körülötted lévő világot. Azonban nagyon sokan nem jövünk rá arra, hogy kik valójában azok a személyek, akik mellett élünk. Bizonyára sokszor kialakítasz egy véleményt valakiről, azonban biztos vagy abban, hogy valóban olyan, amilyennek te hiszed? Mindannyiunknak van egy maszkja, amit a külső világ felé mutatunk. Sokan csak a maszkot látjuk másokon és nem látunk a maszk mögé.

Vigyázz, miként ítéled meg a párodat! Lehetséges, hogy azt gondolod, ismered őt, azonban ez nagyon sok esetben mégsincs így. Egy párkapcsolatban a szerelem nem csak egy ember érzéseiből kell, hogy álljon, hanem mindkettőtökéből.

Ha különböző utakon haladtok az életben, az érzelmek is változni fognak. Ha látod a párod, hogy már mást szeretne, mint a kapcsolatotok elején, te pedig támogatni szeretnéd, akkor a kapcsolatotok tartós lesz. Azonban, ha a párod változik, de te már nem szereted őt, akkor az érzelmeid is meg fognak változni vele szemben és nem fogsz vele tartani az elképzelt célja felé.

3. A szerelmed fejlődik, a partnered viszont nem, és most ismered őt meg igazán

Függetlenül attól, hogy milyen maszkot visel a párod, egy idő után úgyis túl fogsz rajta látni. Akkor szeretünk valakit, ha látjuk, amit szeretünk. Nem tudsz szeretni valakit, ha nem ismerted meg az összes oldalát. Az a mondás pedig, hogy a szerelem vak, nagyon is igaz ebben az esetben.

Ha eltelnek a mézes hetek vagy hónapok, és úgy érzed, már nem szereted a párodat, gondold meg jól, hogy valóban nem érzel iránta semmit, vagy nem csak nem tudod, mit érzel, mert más oldalát ismered, mint amilyen ő valójában.