Hogyan szakíts egy olyan férfivel, akivel nem jó a párkapcsolatod, de akit mégis szeretsz?
2017-08-31  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha egy párkapcsolat nem működik megfelelően, akkor mindenképp véget kell vetned neki. Azonban nagyon nehéz véget vetni egy olyan kapcsolatnak, ahol még léteznek valódi érzelmek, csak épp tudjátok, hogy nincsenek közös jövőbeli céljaitok, így hosszútávon úgysem működne jól a kapcsolatotok.

Amikor egy olyan emberrel szakítasz, akit már több éve szeretsz, akkor nem csak a fizikailag különválás az, ami fáj, hanem jelentős érzelmi fájdalommal is meg kell küzdened. Alábbi cikkünkben adunk pár tippet arra, hogyan vészeld át a szakítást egy olyan emberrel, akit még mindig szeretsz.

1. Nyerd vissza az önbizalmadat!

A párkapcsolatod nem működik, és közben azon aggódsz, hogy lehet soha többé nem fog senki szeretni? Olyan párkapcsolatban szeretnél maradni, ami nem működik megfelelően, és rémiszt az a gondolat, hogy egyedül maradsz, ha kilépsz a kapcsolatból? Ugyanakkor pedig nem fogod fel azt, hogy számos olyan ember él körülötted, akivel összeillenél, és akik nagyon is tudnának szeretni, ha megismernétek egymást. Ahhoz, hogy ki tudj lépni egy nem jól működő párkapcsolatból, először vissza kell nyerned az önbizalmadat.

2. Képzeld el, milyen lesz az életed egy év múlva!

Hol szeretnél élni? Mit szeretnél csinálni? Kibe szeretnél szerelmes lenni, és hogyan szeretnéd, hogy viszont szeressenek? Nagyon sokszor a saját céljaidra való figyelés sok erőt és motivációt tud adni neked ahhoz, hogy azt tégy, amit kell. Még ha a szakítás egy fájdalmas lépés, akkor is egy szükséges rossz ahhoz, hogy előre tudj haladni az életben.

3. Boldog vagy az aktuális párkapcsolatodban?

Légy őszinte magadhoz és gondolkodj el azon, hogy az, ami a jelenlegi állapotodban van, elégséges-e neked. Nagy az esélye annak, hogy csak egy jól működő párkapcsolat illúziójába vagy szerelmes és abba a férfiba, aki jelenleg melletted van. Vannak olyan pillanatok, amikor azon gondolkodsz, hogy ideje lenne őt elhagyni, aztán eszedbe jutnak azok a szép pillanatok, melyeket közösen éltetek át. Aztán amikor találkoztok egymással, újra eszedbe jut, hogy miért is gondolkodtál el korábban a szakításon. Ne vezesd félre magad azzal, hogy majd egyszer jobban fog működni a kapcsolat, és ne is változtasd át a múltat egy lehetséges jövőre.