Zöldborsókrémleves galuskával
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-60 dkg zöldborsó (tisztított súly)
-1 ek. vaj
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 liter zöldségleves (3 kockából)
-1 csokor petrezselyem
A galuskához:
-3 tojás
-15 dkg búzadara
Elkészítés:
A galuskához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a darát, kevés sóval ízesítjük, majd legalább 15 percre a hűtőbe tesszük.
A friss borsót megtisztítjuk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. Mélyebb edényben a vajon a hagymákat megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, néhány percig pároljuk, majd felöntjük a levessel, és a borsót puhára főzzük.
A főtt borsó kb. egyharmadát szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. A többit, hozzáadva a petrezselyem felét is, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd visszatesszük a borsószemeket a krémes alapba, sózzuk, borsozzuk, és egyet rottyantunk rajta.
Két evőkanál segítségével gyöngyöző sós vízbe szaggatjuk a galuskát, és lefedve kb. 10 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a galuskára szedjük a levest, és a maradék petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva