Zöldborsókrémleves galuskával
2024-07-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-60 dkg zöldborsó (tisztított súly)

-1 ek. vaj

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-1 liter zöldségleves (3 kockából)

-1 csokor petrezselyem

A galuskához:

-3 tojás

-15 dkg búzadara

Elkészítés:

A galuskához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a darát, kevés sóval ízesítjük, majd legalább 15 percre a hűtőbe tesszük.

A friss borsót megtisztítjuk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. Mélyebb edényben a vajon a hagymákat megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, néhány percig pároljuk, majd felöntjük a levessel, és a borsót puhára főzzük.

A főtt borsó kb. egyharmadát szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. A többit, hozzáadva a petrezselyem felét is, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd visszatesszük a borsószemeket a krémes alapba, sózzuk, borsozzuk, és egyet rottyantunk rajta.

Két evőkanál segítségével gyöngyöző sós vízbe szaggatjuk a galuskát, és lefedve kb. 10 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a galuskára szedjük a levest, és a maradék petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva