15 téma, amiről beszélgethettek, ha az exeddel már csak barátok vagytok
2021-01-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Amikor egy szerelem kihűl, akkor két ember kapcsolata egy másik szakaszba lép. Vagy teljesen eltávolodnak egymástól, vagy épp ellenkezőleg, közel maradnak, de már csak barátként. Ez persze veszélyes terep, hiszen a barátság nem feltétlenül ugyanazt jelenti mindkettőjük számára. Talán az egyik fél még reménykedik, a másik viszont nem akarja megbántani egykori párját egy végleges szakítással.

Bármelyik oldalon is állsz, visszatérni egy semleges baráti kapcsolatba sosem könnyű. Hogyan viselkedj? Mikor keresd? Miről beszélgessetek?

Mindent tudtok egymásról, mégsem vagytok már olyan intim kapcsolatban, mint korábban. Ilyenkor egy dolgot tehetsz, apró lépésekkel közeledni, biztonságos távolságban.

Elsőként az alábbi 15 beszélgetési téma segíthet átlendülni a legnehezebb kezdeti időszakon.

1. Engedd meg, hogy nyíltan beszéljen az érzéseiről. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a másikra koncentrálj, saját magad helyett.

2. Ha úgy érzed, hogy eljött az ideje, akkor megbeszélhetitek, hogy miként folytassátok. Milyen gyakran találkozzatok, milyen szorosan tartsátok a kapcsolatot, hogy egyikőtök se érezze miatta rosszul magát.

3. Kérdezheted a családjáról és a barátairól, hiszen ismered mindegyikőjüket, és természetes dolog, ha érdeklődsz a sorsuk felől. A szerelmi ügyeket viszont jobb, ha kerülöd, legalábbis az elején.

4. Beszélgethettek egy olyan tevékenységről, amelyet mindketten űztök és kedveltek. Lehet, hogy korábban közösen jártatok futni, vagy túrázni, esetleg együtt tanultatok meg főzni. Mindegy mi a téma, a lényeg a kölcsönös érdeklődés.

5. Idézzetek fel vidám emlékeket, a nevetés ugyanis az egyik legjobb gyógyír a régi sebekre. Másrészt a feszültséget is enyhíti, és segít átlendülni a kezdeti félszegségen.

6. Építs bizalmat segítségnyújtással. Például támogasd egy szakmai célja elérésében, vagy csak keress neki szerelőt az autójához. Amint azt egy jó baráthoz illik.

Ezt is olvasd el! - „Maradjunk barátok!” – de megéri?

7. Osszátok meg egymással az aktuális céljaitokat, a rövidtávúakat és a távolabbiakat is. Ez segít a fókuszálásban, és éreztethetitek a másikkal, hogy egymásra mindig támaszkodhattok a jövőben is.

8. Elmesélhetitek egymásnak a közelgő utazási terveiteket is, segíthettek a szervezésben és az ügyintézésben is a másiknak.

9. Maradjatok egymás legnagyobb drukkerei. Lehet az egy új állás, egy kinevezés, egy sport cél, vagy bármi más, biztosítsatok egymásnak támogatást, és bátorítsátok a másikat az útján.

10. Jó téma lehet egy közös hobbi, vagy kedvenc érdeklődési terület (sport, zene, egy rendezvény), amelyről mindketten szívesen beszélgetnétek akár napokig is.

11. Amennyiben a partnered jó kapcsolatot ápolt korábban a családoddal vagy a barátaiddal, akkor akár mesélhetsz neki róluk, feltéve, ha érdeklődik felőlük.

12. Elújságolhatod neki azt is, hogy hamarosan szeretnél elmenni egy programra, ami esetleg őt is érdekelheti. Persze tisztázd vele, hogy nem kísérődként, de örülnél, ha Veled tartana.

13. Előfordulhat olyan is, hogy mindketten részt terveztek venni egy eseményen. Ez jó lehetőség lehet arra, hogy megtörjön köztetek az addigi csend és feszült viszony, és legalább adott a közös téma.

14. Köszönd meg a segítségét, ha mostanában támaszod volt egy ügyben.

15. Kérj tőle tanácsot egy nehéz döntés előtt, de akár egy hétköznapi semleges témában is kikérheted a véleményét.

A fenti ötletek csak cseppek a tengerben. Még számtalan közös témát találhattok, hiszen Ti ismeritek legjobban egymást. Ha mindketten folytatni akarjátok a kapcsolatot ebben a formában, akkor semmi nem lehetetlen. De egy szerelmet követő baráti kapcsolatnak megvannak a sajátos korlátai és nehézségei is, amivel számolnotok kell.