10 zöld zászló, amelyek megmutatják az utat a boldog párkapcsolathoz
2020-08-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha a randizás és párkapcsolatok kerülnek terítékre, akkor általában csak a piros zászlókról esik szó, holott létezik számtalan pozitív jelzés is, amiről érdemes beszélni. A legtöbb embernek ugyanis fogalma sincs arról, hogy számára mit is jelent egy tökéletes kapcsolat, így pedig nehéz is rátalálni.

Sokak nem tapasztalták még meg, hogy milyen az ideális pár, így az alábbi zöld zászlók segíthetnek felismerni, ha rátaláltál.

1. Aktívan figyel Rád.

Odafigyel Rád, mert érdekli, amit mondasz, már az első pillanattól. Ami számodra fontos, az neki is az, ezért minden mást félretesz, miattad.

2. Tudja, hogyan osszon meg Veled mindent.

Nemcsak figyel, de jól is kommunikál, egy nyelven beszéltek már a legelső üzenetváltástól. Képes kifejezni az érzelmeit, és a legkomolyabb témákat sem fél felhozni.

3. Betartja az ígéreteit.

Nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyít. Ha valamit megígér, akkor az úgy is lesz. Persze senki nem tökéletes, de ha érzed, hogy bármikor számíthatsz rá, akkor azt értékelned kell.

Ezt is olvasd el! - 7 piros zászló, ami a kapcsolat végére figyelmeztet

4. Odafigyel az igényeidre.

Együttérző, és megértő. Igyekszik tekintettel lenni a szükségleteidre, és igényeidre.

5. Támogat a fejlődésben.

Egy párkapcsolat komoly dolog. Valakivel közösségre lépsz, talán örökre. De attól még a személyes növekedés nem áll meg. Fontos, hogy a párod szeresse a jelenlegi énedet, de azt is, akivé válsz. Talán elsőre ijesztő, de az elköteleződés erről szól.

6. Nem kerüli a vitákat.

A konfliktusok ugyanis minden kapcsolathoz hozzátartoznak, ha tisztelettel és szeretettel teszitek. Ha a párod képes normálisan megvitatni Veled adott problémát, és nyitott a kölcsönös megoldásra, akkor az mindenképpen figyelemreméltó.

7. Tud bocsánatot kérni.

De nem csak felszínesen, hanem úgy igazán, szívből. Fontos, hogy képes legyen felismerni, és elfogadni, ha hibázott, vagy megbántott.

8. Tiszteletben tartja a határokat.

Nem zavarja, ha egy kis időt egyedül, vagy a barátaiddal töltenél. Elfogadja, hogy vannak önálló programjaid, és ha szerencséd van, akkor neki is. Az ilyen szabályok csak megerősítik a kommunikációt köztetek.

9. Képes kompromisszumot kötni.

Egy párkapcsolat sem működhet hosszú távon enélkül. Két ember ugyanis sosem lesz mindig mindenben ugyanolyan véleményen. Valahol meg kell találnotok az arany középutat, de ehhez szükség van arra, hogy mindketten tudjatok engedni a saját elvárásaitokból.

10. Egy csapat vagytok.

A szerelem összekovácsol titeket, a „mi” lesz a fontos az „én” helyett. Ebben a csapatban mindkét fél egyenlő, és kölcsönösen megosztoztok minden jó, illetve rossz dolgon.

Biztosan lehetne még tovább bővíteni a listát, de ha már ezeket a zöld zászlókat tapasztalod, akkor nagy baj nem lehet, valószínűleg igazi társra találtál.