7 piros zászló, ami a kapcsolat végére figyelmeztet
2019-06-04  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Amikor megismerkedsz valakivel, akkor fontos, hogy nyitott legyen a hozzáállásod. Talán már az első randin észreveszel olyan jellemzőket a partnerednél, amelyek nem tetszenek, de ezek nem feltétlenül jelentik, hogy nem is illenétek össze.

Azok a bizonyos piros zászlók sokkal összetettebbek egy-egy rossz szokásnál, és bizony muszáj őket figyelembe venni, mert a boldogságod a tét. De mi is az a „piros zászló”?

Piros zászló: amikor a partnered viselkedése alapján úgy érzed, hogy nem tisztel, és nem becsül Téged, vagy egyszerűen csak nem tart elég érdekesnek.

Milyen helyzetekben érdemes elgondolkoznod a folytatáson?

1. Néhány hónapja tartó randizás után sem akar párjaként felvállalni

Ha a partnered hosszabb idejű ismeretség után sem nevez a barátnőjének/barátjának az ismerősei előtt, inkább csak valakinek, akivel néha eljár szórakozni, nos, az elég erőteljes jelzés. Valószínűleg nem tervez Veled semmi komolyat, és még az is előfordulhat, hogy esetleg több vasat tart a tűzben melletted.

Ezt is olvasd el! 4 hasznos tanács, ha nemrég szakítottál

2. Több hónap után sem jelensz meg a közösségi média felületein

Természetesen, ha egyikőtök sem használja a Facebook-ot, akkor rátok ez a piros zászló nem vonatkozik. De ha a partnered aktív a közösségi oldalakon, és ott helyet kaptak az exei, akkor kezdheted rosszul érezni magadat. Talán nem tekint Rád úgy, mint egy lehetséges hosszú távú társ, ezért nem is tartja fontosnak, hogy Te ott megjelenj.

3. Sosem ő kezdeményezi a randevút

Ha mindig csak Te vagy az, aki találkozni szeretne Vele, akkor ez egy eléggé egyoldalú viszony. Holott egy párkapcsolathoz két ember kell, és mindkettő energiaráfordítása.

4. Másként fejezitek ki az érzelmeiteket

Természetesen nincs két egyforma ember, ezért nem fogtok mindig mindent ugyanúgy csinálni. De ha például Te romantikus alkat vagy, a párod viszont egyáltalán nem, az hamar konfliktushoz vezethet. Az emberek általában ugyanis azt várják el a másiktól, amit ők adnak, és ha e helyett mégis mást kapnak, az elégedetlenséget szül, és a kapcsolat megromlását eredményezi.

5. Titkaitok vannak egymás előtt

Itt nem arról van szó, hogy minden jelentéktelen gondolatodat is meg kellene osztanod a pároddal, de ha az egyik fél valami súlyos dolgot rejteget, az nem vezet semmi jóhoz. Az együttélés alapja a bizalom egymásban, ha ez hiányzik, akkor a kapcsolat sem lesz tartós.

6. Nem hajlandó kompromisszumra

Egy pár sem ért mindig mindenben egyet, de a szándék, hogy együtt keressétek meg az arany középutat, bíztató jelzés a kapcsolat hosszabb távú jövőjét illetően. Ha viszont azon kapod a partnered, hogy rendszeresen lehetetlenné teszi a közös nevező megtalálását a vitás helyzetekben, akkor sok jóra a jövőben sem számíthatsz tőle.

7. A barátaid, vagy a családod nem szeretik

Amikor azok az emberek, akik a legjobban ismernek Téged, nem kedvelik a partneredet, akkor érdemes elgondolkoznod. A kapcsolat elején az a bizony rózsaszín köd hajlamos bennünket megvakítani, így nem vesszük észre az egyébként nyilvánvaló problémákat. Fontos, hogy meghallgasd a negatív kritikákat is, és próbálj kívülről tekinteni a kapcsolatodra. Talán Te is rájössz, hogy nincs jövője.

sziv