10 ok, amiatt nem akar elköteleződni melletted a párod
2022-10-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha egy párkapcsolat már hosszabb ideje tart, akkor természetes, hogy szeretnéd eggyel magasabb szintre emelni kettőtök viszonyát. Ha azonban úgy érzed, hogy a párod vonakodik ettől, és inkább visszafogná a fejlődést, akkor érdemes megtalálnod a viselkedésének a valódi okát.

Jó eséllyel az alábbi 10 egyike lesz az a probléma, amely miatt a partnered nem szeretne komolyabban elköteleződni melletted.

 

1. Még nem mondott le az exéről.

Ha egy férfi nincs túl az előző kapcsolatán, akkor képtelen lesz melletted bármi komolyabb elköteleződésre, hiszen még abban reménykedik (akár tudatosan, akár tudat alatt), hogy van esélye rendbe hozni a dolgokat a volt párjával. Előfordulhat, hogy pont a Veled való új kapcsolata ébresztette rá, hogy még mindig az exét szereti.

2. Komoly lelki sérüléseket szenvedett el a múltban.

Egy fájdalmas szakítás vagy egy csalódás okozta lelki sebek csak lassan gyógyulnak. Időre van szükség, hogy ilyen történések után valaki képes legyen újra bízni és visszatérni régi önmagához. Ha ez a gyógyulás még nem ért véget nála, akkor hiába minden szereteted, több időt kell neki adnod.

3. Nem Te vagy az egyetlen…

Ha még nem jutottatok el arra a szintre, hogy kizárólag egymással randizzatok, vagy a párod notórius kalandor, akkor nem sok esélyed lesz igazán magadhoz kötni őt.

4. Jobban szeret egyedül lenni.

Vannak férfiak, akik megrögzötten ragaszkodnak a függetlenségükhöz, bármit is teszel, sosem fogják feladni az agglegényéletüket.

5. Közös élet, külön bankszámlával.

Bármennyire is tagadjuk, a pénz nagyon fontos szerepet játszik egy párkapcsolatban. Talán a párod szeretne a karrierjére összpontosítani, mielőtt megállapodna, vagy egyszerűen csak elrettenti a közös bankszámla gondolata.

6. Szeret szerelembe esni.

Van, akit űz a folyamatos vadászösztön, egyszerűen a szerelem függője, de csak a kezdeti fellángolásnak él, az utána következő mélyebb érzelmektől már megriad.

Ez is érdekelhet! - Miből tudhatod, hogy a randi partnerednek problémái vannak a kötöttségekkel?

7. Úgy érzi, hogy sietteted.

Ha valamit nagyon szeretnénk, akkor annak sokszor és erőteljesen hangot is adunk. Vannak emberek, akik ettől a kívülről érkező nyomástól megijednek, és elbizonytalanodnak. Végül pedig inkább szakítanak, csak hogy ne erőltessenek rájuk egy olyan döntést, amelyben nem biztosak.

8. Még nem áll készen a felelősségvállalásra.

Komolyan elköteleződni valaki mellett nagy lépés. Azt jelenti, hogy ezután mindenben közösen hoztok döntést, és oda kell figyelnetek egymás igényeire és érdekeire is. Már nem az lesz, amit Te akarsz, hanem amit együtt célul tűztetek ki. Ehhez viszont fel kell nőni, mindkettőtöknek.

9. Csak trófeákat gyűjt.

Nem titok, hogy sok férfit csak addig érdekel egy nő, amíg az oda nem adja neki magát. Számára ez pusztán szórakozás, érzelmek és kötöttségek nélkül.

10. Nem szeret annyira, mint amennyire Te őt.

Van az úgy, hogy néhány randi után nem érezzük azt, amit már kellene. Hiába minden erőfeszítés, a szívnek nem lehet parancsolni. Ez ellen Te sem tehetsz semmit, el kell fogadnod a tényt, és keresni valaki mást.