Miből tudhatod, hogy a randi partnerednek problémái vannak a kötöttségekkel?
2020-08-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az elköteleződés sok ember számára riasztó, és rémisztő. Ha Te már készen állsz egy hosszú távú kapcsolatra, miközben a párod húzódozik tőle, akkor az könnyen vezethet csalódáshoz. Elsőre nem mindig könnyű kiszűrni, hogy valaki fél elkötelezni magát, mert az ismerkedés kezdetén mindenki a legjobb oldalát mutatja. De szerencsére vannak jelek, amelyek segíthetnek megóvni magad egy borítékolható csalódástól.

Ehhez csupán az alábbi kérdéseket kell feltenned!

1. Járt már korábban valakivel hosszabb ideig?

A legjobb, ha a múltjával kezded. Volt már olyan kapcsolata, amely tovább tartott, mint egy év? És olyan, amely 3, vagy esetleg 5 évnél is hosszabb volt? Ha már volt házas, meddig voltak együtt mielőtt összekötötték volna az életüket, és meddig tartott a házasság? Persze a múlt még nem jelenti azt, hogy a jövő is ugyanolyan lesz. Talán csak nem a megfelelő társat találták meg, talán az időzítés nem volt jó. A múlt mégis jó kiindulópont, mert látható belőle, hogy milyen személyiségű emberrel van dolgod.

Ezt is olvasd el! - Miért vonzod mindig az elérhetetlent? A 3 legfőbb ok

2. Bemutatott már a családjának és a barátainak?

Ha a párod nem igazán siet Téged bevezetni az ismerősei körébe, az annak a jele lehet, hogy nem érzi ezt a kapcsolatot elég fontosnak. Valószínűleg nem akarja, hogy Te is beletartozz ebbe a számára legfontosabb körbe. Vagy csak attól fél, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, ha mégis szakítotok később.

3. Kerüli a találkozást a Te családoddal és barátaiddal?

Mindig témát vált, ha csak felmerül a gondolata egy közös családi ebédnek? Vagy rendszeresen az utolsó pillanatban mondja le az esti programot, valamilyen hihetetlen indokkal? Valószínűleg megrémíti a gondolat, hogy a közeli ismerőseid elvárják tőle majd, hogy a párod maradjon, feleségül vegyen, és családot alapítson. Azt is gondolhatja, hogy csak Neked tesz szívességet azzal, hogy nem megy el kísérődként egy baráti esküvőre, mert legalább, ha végül mégse jön össze kettőtök között a kapcsolat, akkor nem kell majd magyarázkodnod.

4. Mikor terveztetek közös programot a távolabbi jövőben?

Ha valaki fél a kötöttségektől, akkor biztosan nem tervez előre 3 hétnél. Nem akar későbbi programot szervezni, mert nem is tudja elképzelni, hogy akkor még együtt lennétek. Inkább a spontán dolgokat szereti, a pillanatnak élni. De nem kedveli az agyonszervezett nyaralásokat sem, inkább csak a szórakozást és az élvezeteket hajszolja.

5. Közel engedett magához annyira, amennyire Te őt?

Úgy találod esetleg, hogy a beszélgetéseitek kissé egyoldalúak? Különösen, ha az érzelmeitekről esik szó? Te biztosan meséltél már neki a gyerekkorodról, az álmaidról, de vajon ő is beavatott a legbelső titkaiba Téged? Vagy inkább eltereli magáról a szót, esetleg leállít, ha kényes kérdéseket teszel fel neki? Ha fél az elkötelezettségtől, akkor sosem fog közel engedni magához igazán.

6. Milyenek az emberi kapcsolatai?

Vannak közeli barátai? Vagy inkább rengeteg laza haveri körrel rendelkezik, akikhez nem kötődik szorosan? Előfordulhat, hogy barátként sem enged közel magához senkit, így a szerelemben sem számíthatsz sokkal többre tőle.

Nem könnyű egy olyan ember társának lenni, akivel nem vagytok egy hullámhosszon. A legutolsó kérdést magadtól kell megkérdezned. Akarsz Te egy ilyen emberrel párkapcsolatot egyáltalán? Mit vársz el egy partnertől, és megkapod-e Tőle. Ha nem, akkor itt az ideje egy komolyabb beszélgetésnek.