Miért vonzod mindig az elérhetetlent? A 3 legfőbb ok
2019-10-02  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Te is az a típus vagy, aki mindig olyan szekér után fut, amely nem akarja felvenni? Vagy ha bele is kezdesz egy kapcsolatba, az biztosan kudarcra van ítélve a köztetek lévő fizikai, és érzelmi akadályok miatt?

Akkor bizonyára életed során már számtalan olyan esetet megéltél, amikor az egész világ összeesküdött a boldogságod ellen. Egyszer túl nagy volt a fizikai távolság, máskor egy megrögzött agglegény tetszett meg, vagy találtál valakit, aki épp csak túl volt egy váláson, és köszönte szépen, de nem kért egy újabb komoly kapcsolatból.

Sajnos ez az ismétlődő minta egy-egy ember életében nem a csillagok szerencsétlen együtt állásának köszönhető, hanem annál jóval mélyebb lelki problémákra vezethető vissza.

Olvasd el cikkünket, és ismerd meg a legbensőbb félelmeidet, amelyek igazából visszatartanak egy boldog párkapcsolattól!

1. Félsz az elköteleződéstől

Ez sajnos nemcsak a férfiakra jellemző. Az ellenkezőjéről meggyőzni próbáló romantikus filmek, és regények hada dacára, a valóságban sok nő fél attól, hogy feladja függetlenségét, és egyetlen egy ember mellett élje le az életét.  Napjainkban a szingli élet egyfajta divatnak is tekinthető. Egy egyedülálló nő bármit megtehet, és elérhet, amit akar, és ehhez nincs szüksége egy férfira, aki eltartja, és megszabja, hogyan éljen. Ebből a belső, sokszor ki nem mondott félelemből következik, hogy csak olyan partnerekkel ismerkedsz, akik valójában elérhetetlenek, mert így esély sincs egy komoly, elkötelezettséget igénylő kapcsolat kialakítására.

Ez is érdekelni fog! A boldog párok 10 szokása, amit érdemes ellesned!

2. Önmagad számára is elérhetetlen vagy

Mit is jelent ez? Sokan, ilyen-olyan okokból, nem szeretik saját magukat, és nem foglalkoznak a legbelső érzelmi igényeikkel, talán Te sem. Mivel hasonló a hasonlót vonzza, ezért csak olyan emberek irányába közeledsz, akiket ugyanúgy nem fognak érdekelni az érzelmi igényeid. Ezért is fontos nagyon, hogy elfogadd magadat, és  olyannak szeresd, amilyen valójában vagy.

3. Alábecsülöd magad

A második ponttal kéz a kézben jár a gyenge önértékelés, és az önmagadba vetett hitt hiánya. Ha nem tudod elfogadni, hogy érdemes vagy egy őszinte és boldog párkapcsolatra, akkor nem is tudod megteremteni azt. Helyette mindig megelégszel egy olyan viszonnyal, amelynél jobbat szerinted sosem kaphatsz meg. El kell hinned, hogy igenis minden embernek kijár a boldogság, Neked is. Képes vagy tiszta szívből szeretni, és Téged is viszontszeret majd valaki, csak ki kell várnod.

Mi következik a fenti 3 megállapításból? Mint szinte minden dolog az életben, Te vagy a kiindulópont. Neked kell felismerned, hogy mire vágysz igazán, tisztelned és szeretned kell Önmagadat ahhoz, hogy más is szerethessen.

par