Zoltán Erika szerint számít a párválasztáskor a család véleménye
2023-02-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Minden szülő aggódik a gyermekéért, pláne, ha már felnőtt, és saját döntéseket hoz az életével és a jövőjével kapcsolatban. Ilyen a párválasztás is. Zoltán Erikának nagyon fontos, hogy a gyermeke döntését tiszteletben tartsa, ezért arra törekszik, hogy ne szóljon bele a párkapcsolatába.

– Mit gondol, mennyire számít a párválasztáskor a család véleménye?

– Nagyon fontosnak tartom a család véleményét, de azt gondolom, egy szerető családban, ahol rendesen odafigyelnek a gyerekekre, kevés az esélye annak, hogy olyan párt hozzon haza a gyerek, aki teljesen kilóg, vagy összeférhetetlen a családdal. Ha minden jól működik, a gyerek tudja, mik az elvárások, amik egyúttal saját elvárásai is lesznek, és ezek alapján választ magának párt.

– Az Ön szülei hogyan fogadták az udvarlóit?

– Mivel csonka családban nevelkedtem, és csak az anyukámmal éltem, olyan férfit kerestem, akivel egy kerek, összetartó családot lehet alapítani. Anyukám ezt maximálisan támogatta, nem volt ezzel gond.

– Szülőként Ön mennyire szól bele a lánya párkapcsolatába?

– Egyáltalán nem, és erre törekszem a jövőben is. Zoé 25 éves, felnőtt nő, el tudja dönteni, mi jó neki, illetve mi nem. Továbbá azt gondolom, senkinek sem szabad beleszólni a párkapcsolatába, hacsak nem az illető kér tanácsot, vagy véleményt.

– Az Ön lánya ki szokta kérni a véleményét?

– Előfordult már, és ezek nekem mindig jól esnek. Nagyjából mindent megbeszélünk egymással, általában határozott a véleménye, amit én tisztelek. Ha esetleg valamiben bizonytalan, akkor tanácsot kér, és úgy tapasztalom, olyan döntéseket hoz, amikkel én is egyetértek.