4 mérgező gondolat, ami boldogtalanná tesz
2023-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Vannak pillanatok, amikor ki vagyunk szolgáltatva a negatív gondolatoknak, és egyszerűen nem tudunk ebből az ördögi körből kiszabadulni. Pedig meg kell tanulnunk felül kerekedni ezeken, hiszen csak így van esélyünk a boldogságra. Következzen 4 olyan mondat, amitől végérvényesen meg kell szabadítanunk magunkat.„Magányosnak érzem magam."

Folyamatosan emberek vesznek körül, ennek ellenére – vagy épp emiatt – magányosnak érzed magad? Ennek számos oka lehet: úgy érzed, hogy nem értenek meg a többiek, vagy mindig egyedül hagynak a problémáiddal. Míg ez a gondolat eddig erőtlenné és tehetetlenné tett, most próbálj belőle inkább erőt nyerni! Tekints másképp az egyedüllétre! Élvezd ki, hogy azt csinálhatsz, amit csak szeretnél, nem kell senkitől engedélyt kérned, és alkalmazkodnod sem kell. Soha ne felejtsd el, hogy rengetegen nem tudnak időt szentelni saját magukra, te ellenben bármikor ápolhatod a lelked.

„Nem érzem szépnek magam.”

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy hosszú nap után beesik az ágyba, és minden nassolnivalót magába töm. Pár perccel később azonban rémesen érzi magát, hiszen az interneten, az újságokban és a tévében csupa erős, sikeres és csinos nőt lát, akiket nem készít ki a mindennapi stressz. Ilyenkor rondának és gyengének érezzük magunkat, pedig hálásnak kellene lennünk a testünknek, hiszen mindennap fantasztikus munkát végez. Ahelyett, hogy lenéznénk, inkább legyünk rá büszkék és kényeztessük minden nap: akár egy forró fürdővel, akár egy szelet csokoládéval. Mindezt miért? Mert megérdemli!

„Utálom a munkám.”

Idegesítő a kolléganő, nagy a nyomás, kevés a fizetés… Röviden és tömören: utálod a munkád – legalábbis ezt hiszed. Mi lenne, ha más szemszögből tekintenél rá? A fizetés helyett koncentrálj arra a tényre, hogy mennyi mindent tesz lehetővé a munkád: fejlesztheted magad, és olyan kihívások elé állít, melyeknek köszönhetően emberileg is sokat változol.

„Nem érdemlem meg, hogy szeressenek.”

Ha valamilyen érzelmi veszteség ér minket, esetleg csalódtunk valakiben, vagy alapvetően kevés önbizalmunk van, akkor gyakran úgy érezzük, hogy nem is érdemeljük meg a boldogságot. Ha például egy boldog párkapcsolatban élünk, úgy gondoljuk, hogy méltatlanok vagyunk a szerelemre. Pedig az nem olyan, amit ki kell érdemelni. Ahhoz azonban, hogy el tudjuk fogadni más, irántunk táplált érzelmeit, először meg kell tanulnunk saját magunkat szeretni. Tehát mindig azt ismételd magadnak, hogy „megérdemlem a szerelmet”.