Zöldséges tejszínes pulykamell burgonyapürében
Hozzávalók 4 személyre:
-4 szál sárgarépa
-1 piros húsú paprika
-4 szál zöldhagyma
-20 dkg brokkoli
-50 dkg pulykamellfilé
-4 ek. olaj
-2 dl tejszín
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
A burgonyapüréhez:
-60 dkg burgonya
-4 ek. vaj
-2 tojássárgája
-2 dl tej
Elkészítés:
A püréhez a burgonyát héjában megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
A hús megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben, az olaj felén megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kivesszük. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a zöldségeket 3-4 perc alatt összepirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, a tejszínt, megszórjuk a petrezselyemmel, és kevés vizet öntünk hozzá, ha kevés lenne a szaftja. Hőálló tálba öntjük.
A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, áttörjük, még forrón a vajjal, a meleg tejjel, sóval, borssal kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. A ragu tetejére kanalazzuk és a sütőben szépen megpirítjuk (kb. 10 perc).
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 675 kcal