Zöldséges tejszínes pulykamell burgonyapürében
2024-09-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-4 szál sárgarépa

-1 piros húsú paprika

-4 szál zöldhagyma

-20 dkg brokkoli

-50 dkg pulykamellfilé

-4 ek. olaj

-2 dl tejszín

-1 ek. finomra vágott petrezselyem

A burgonyapüréhez:

-60 dkg burgonya

-4 ek. vaj

-2 tojássárgája

-2 dl tej

Elkészítés:

A püréhez a burgonyát héjában megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

A hús megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben, az olaj felén megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kivesszük. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a zöldségeket 3-4 perc alatt összepirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, a tejszínt, megszórjuk a petrezselyemmel, és kevés vizet öntünk hozzá, ha kevés lenne a szaftja. Hőálló tálba öntjük.

A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, áttörjük, még forrón a vajjal, a meleg tejjel, sóval, borssal kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. A ragu tetejére kanalazzuk és a sütőben szépen megpirítjuk (kb. 10 perc).

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 675 kcal