Zöldséges-szószos tortilla
Hozzávalók 4 darabhoz:
-4 teljes kiőrlésű tortillalap (30 cm-es)
A szószhoz:
-2 tojássárga
-1 ek. dijoni mustár
-5 ek. paradicsomszósz
-1 citrom leve
-1 csokor bazsalikom
-1,5 dl olaj (amennyit felvesz)
A töltelékhez:
-2 piros kaliforniai paprika
-1 fej káposzta
-6 tojás
-2 cukkini
-0,5 dl olaj
-6 szál zöldhagyma
-10 dkg kevert saláta
Elkészítés:
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük, egy tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a paprikákat megmossuk, a tepsibe fektetjük, az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 percet sütjük. Amikor kész, kivesszük és letakarjuk. Ha a paprikák kihűltek, a héjukat leszedjük és a húsukat csíkokra szeljük.
A káposztát megmossuk, leveleit vékony csíkokra vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd amikor kész, lehűtjük, megpucoljuk és kettévágjuk. A cukkinikat megmossuk, csíkokra szeljük és az olajon megpirítjuk, a hagymát pedig megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A káposzta levét kinyomkodjuk.
A szószhoz mixerbe tesszük a tojássárgákat, a mustárt és a paradicsomszószt. Belefacsarjuk a citrom levét, a bazsalikomot pedig megmossuk, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük és a mixerbe dobjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. Ezután folyamatos keverés mellett annyi olajat csorgatunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.
Az összes zöldséget és a kevert salátát összeforgatjuk a paradicsomos szósszal, majd óvatosan hozzáadjuk a tojást is és laza mozdulatokkal elkeverjük. A tortillákat szárazon néhány pillanat alatt megpirítjuk, majd elkenjük rajtuk a szószt. Megszórjuk a zöldségekkel és feltekerjük. Tetszés szerint egészben vagy félbevágva tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: azonnal