Zöldséges halleves borral
2025-08-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-1 kis fej vöröshagyma

-2 szál sárgarépa

-1 szál fehérrépa

-1 cukkini

-1 piros húsú paprika

-3 ek. olívaolaj

-1 citrom

-40 dkg tőkehalfilé

-1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát apróra, az összes többi zöldséget kis, hasonló nagyságú kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd rászórjuk a sárgarépát, a fehérrépát, a cukkinit, a paprikát, és közepes tűzön kicsit összepirítjuk.

Ezután felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük.

Közben a citromot alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a héjat felaprítjuk. A halat megmossuk, 2x2 centis kockákra vágjuk, a levesbe keverjük. Beleöntjük a száraz fehérbort, beleszórjuk a vékonyan meghámozott citrom héját, ízlés szerint a kicsavart levével ízesítjük. Lassú tűzön gyöngyözve, kb. 10 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva