Zöldséges halleves borral
Hozzávalók 4 személyre
-1 kis fej vöröshagyma
-2 szál sárgarépa
-1 szál fehérrépa
-1 cukkini
-1 piros húsú paprika
-3 ek. olívaolaj
-1 citrom
-40 dkg tőkehalfilé
-1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát apróra, az összes többi zöldséget kis, hasonló nagyságú kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd rászórjuk a sárgarépát, a fehérrépát, a cukkinit, a paprikát, és közepes tűzön kicsit összepirítjuk.
Ezután felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük.
Közben a citromot alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a héjat felaprítjuk. A halat megmossuk, 2x2 centis kockákra vágjuk, a levesbe keverjük. Beleöntjük a száraz fehérbort, beleszórjuk a vékonyan meghámozott citrom héját, ízlés szerint a kicsavart levével ízesítjük. Lassú tűzön gyöngyözve, kb. 10 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva