Zöldségek parmezános rizsgolyókban sütve
Hozzávalók 4 személyre:
-30 dkg kerek szemű rizs
-2 ek. olaj + bőven a sütéshez
-6 dl zöldségleves, kockából
-10 dkg reszelt parmezán sajt
A töltelékhez:
-20 dkg sárgarépa
-10 dkg gomba
-15 dkg brokkolirózsa
-1 ek. gorombára vágott petrezselyem
-1 ek. vaj
A körethez:
-1 cs. tetszőleges salátamix
-20 dkg paradicsom
-3 szál zöldhagyma
-1 ek. magos mustár
-2 ek. olívaolaj
-1 citrom leve
Elkészítés:
A töltelékhez a zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, lehűtjük, apróra vágjuk. A gombát is apróra összevágjuk, majd a vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és végül az összevágott sárgarépával, brokkolival összekeverjük.
A rizst megmossuk, jól lecsepegtetjük, a 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, és a meleg levest merőkanalanként adagolva hozzá pároljuk. Ha a rizs felvette az összes levet, levesszük a tűzről. Sózzuk, megszórjuk a parmezánnal. Kevergetjük, hogy langyosra hűljön, majd pingponglabda nagyságú golyókat formálunk belőle. A közepükbe mélyedést készítünk, ebbe teszünk a párolt zöldségből, majd golyóvá formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Papírszalvétára téve leitatjuk.
A salátát összeforgatjuk a paradicsommal és a zöldhagymával. Ráöntjük a mustáros, olajos, citromos öntetet, és átkeverjük. A rizsgolyókkal frissen tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 540 kcal