Zöldségek parmezános rizsgolyókban sütve
2024-12-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-30 dkg kerek szemű rizs

-2 ek. olaj + bőven a sütéshez

-6 dl zöldségleves, kockából

-10 dkg reszelt parmezán sajt

A töltelékhez:

-20 dkg sárgarépa

-10 dkg gomba

-15 dkg brokkolirózsa

-1 ek. gorombára vágott petrezselyem

-1 ek. vaj

A körethez:

-1 cs. tetszőleges salátamix

-20 dkg paradicsom

-3 szál zöldhagyma

-1 ek. magos mustár

-2 ek. olívaolaj

-1 citrom leve

Elkészítés:

A töltelékhez a zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, lehűtjük, apróra vágjuk. A gombát is apróra összevágjuk, majd a vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és végül az összevágott sárgarépával, brokkolival összekeverjük.

A rizst megmossuk, jól lecsepegtetjük, a 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, és a meleg levest merőkanalanként adagolva hozzá pároljuk. Ha a rizs felvette az összes levet, levesszük a tűzről. Sózzuk, megszórjuk a parmezánnal. Kevergetjük, hogy langyosra hűljön, majd pingponglabda nagyságú golyókat formálunk belőle. A közepükbe mélyedést készítünk, ebbe teszünk a párolt zöldségből, majd golyóvá formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Papírszalvétára téve leitatjuk.

A salátát összeforgatjuk a paradicsommal és a zöldhagymával. Ráöntjük a mustáros, olajos, citromos öntetet, és átkeverjük. A rizsgolyókkal frissen tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

1 adag: 540 kcal