10 dolog amin az újdonsült szinglik keresztülmennek
2017-12-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Egy kapcsolat befejezése sohasem egyszerű feladat. Feladni az ismert és jól megszokott életed fájdalmas és ijesztő lehet. Cikkünkben meg szeretnénk veletek osztani pár dolgot, amin szakítás után keresztül mennek az emberek, hogy könnyebben vegyétek az akadályokat.

1. Megnyugtató sírás

Általában ez az első szakasz, ami az újonnan szinglivé vált emberek többségét érinti. Légy erős, s ne feledd a sírás segít, hogy megnyugodj.

2. Sajnálkozó tekintetek

Ezen sajnos mindenkinek túl kell esni, elkerülhetetlen, hogy azok az emberek, akiknek fontosak vagyunk – mint a szüleink és barátaink – ne fejezzék ki együttérzésüket és sajnálatukat.

3. Ajánlatok egy görbe estére

A barátok és ismerősök szeretik elhívni szinglivé vált ismerősüket szórakozni. Vannak, akik úgy érzik, hogy egy alkohollal fűtött estén könnyebb kibeszélni magukból a gondjaikat, de csínján bánjunk a szesszel, ne feledjük, az nem oldja meg a problémát.

4. Ma pizsamában maradnék

Sokan át esnek ezen a szakaszon, amikor csak kényelmes ruhában üldögélnének a TV előtt, hisz most nem számít mit gondolnak mások, ha jobban érzed magad úgyis visszatérsz a normál kerékvágásba, de saját érdekedben ne vidd túlzásba az önsajnálatot.

5. Azt eszem, amit csak szeretnék

Egy nehéz szakítás után jól esik olykor bűnözni egy kicsit a konyhában. Persze egészséged érdekében ügyelj rá, hogy ez a szakasz ne húzódjon el hónapokig.

6. ”Senkinek” sem tetszem

Ezzel az állapottal is sokan találkoztak már életükben. Ne aggódj, Te ugyan az a vonzó ember vagy, aki nemrég még párkapcsolatban élt. Próbáld elhessegetni a negatív gondolatokat és máris másmilyennek látod majd magad.

7. Új hobby után nézek

Számtalan szingli tudna erről mesélni, bár általában egy nehéz szakítás után meghozott döntés az új elfoglaltságról nem szokott sokáig kitartani, de nézzük a jó oldalát, legalább tervezgetjük a jövőt és jó esetben ki is mozdulunk otthonról.

8. Érzelmi hullámvasút

Ezen a szakaszon is szinte kivétel nélkül átesik mindenki. Amikor eszedbe jutnak a régi dolgok, kedves emlékek az exel, majd amikor rájössz, hogy mennyire haragszol, aztán meg eszedbe jut, hogy azért nem is olyan rossz ember.

9. Klisék hallgatása az exről

Szeretteidtől gyakran lesznek hallhatóak a következő mondatok. ,,Sokkal jobb lesz neked nélküle; Nem hozzád való; Az idő begyógyítja a sebeket.” és még sorolhatnánk. Ne feledd, csak vigasztalni szeretnének még akkor is, ha egy idő után idegesítőnek fogod találni.

10. Bármit megtehetek

Az idő előrehaladtával érzelmeid rendeződni fognak és elérkezik a leginkább felszabadító szakasz. Eszedbe jutnak azok a tevékenységek, amelyeket exeddel nem tudtál megvalósítani és rájössz, hogy egyedülállóként kipróbálhatsz mindent, amire vágysz. Olykor lesznek még hullámvölgyek, de ha idáig eljutsz, nem látod majd olyan borúsan a világot.