Zöldfűszeres-sajtos-túrós előétel
Hozzávalók 8 darabhoz:
-1 cs. készen kapható leveles tészta (27,5 dkg)
A töltelékhez:
-20 dkg tehéntúró
-15 dkg tömlős krémsajt
-1 késhegynyi őrölt kömény
-1 késhegynyi cayenne-i bors
-2 kk. finomra vágott snidling
A tetejére:
-5 dkg vékonyan szeletelt füstölt sonka
-kis darabka kígyóuborka
-2 szál petrezselyem
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
A kihajtogatott leveles tésztát 8 egyenlő, 9,5 cm nagyságú négyzetlapra vágjuk. Mindegyiket a szélétől számított 1 centiméterre körbe bevágjuk, úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy rombuszformát kapjunk. A tésztadarabokat a lemezre tesszük, és a sütőben 15 -20 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a túrót a krémsajttal elkeverjük, sóval, borssal, a köménnyel és a snidlinggel ízesítjük.
A megsült tészták közepét benyomkodjuk, és megtöltjük a krémes túróval. A tetejére füstölt sonkacsíkokat, uborkaszeleteket teszünk, és petrezselyemmel díszítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
288 kcal/darab