Zöldfűszeres-sajtos-túrós előétel
2025-02-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 darabhoz:

-1 cs. készen kapható leveles tészta (27,5 dkg)

A töltelékhez:

-20 dkg tehéntúró

-15 dkg tömlős krémsajt

-1 késhegynyi őrölt kömény

-1 késhegynyi cayenne-i bors

-2 kk. finomra vágott snidling

A tetejére:

-5 dkg vékonyan szeletelt füstölt sonka

-kis darabka kígyóuborka

-2 szál petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

A kihajtogatott leveles tésztát 8 egyenlő, 9,5 cm nagyságú négyzetlapra vágjuk. Mindegyiket a szélétől számított 1 centiméterre körbe bevágjuk, úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy rombuszformát kapjunk. A tésztadarabokat a lemezre tesszük, és a sütőben 15 -20 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk.

A töltelékhez a túrót a krémsajttal elkeverjük, sóval, borssal, a köménnyel és a snidlinggel ízesítjük.

A megsült tészták közepét benyomkodjuk, és megtöltjük a krémes túróval. A tetejére füstölt sonkacsíkokat, uborkaszeleteket teszünk, és petrezselyemmel díszítjük.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

288 kcal/darab