4 féle embertípus, aki tönkreteszi a párkapcsolatodat
2018-03-23  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Amikor párkapcsolatban vagy, képtelenség közömbösnek maradnod azokkal a tanácsokkal szemben, melyeket a hozzád közel állók adnak neked. Vannak olyan személyek, akik annyira befolyásolhatnak a döntéseidben, hogy odáig is eljuthatsz, hogy szakítasz a pároddal miattuk. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azokat az embertípusokat, akikre nem kellene hallgatnod, amikor párkapcsolati tanácsokat osztogatnak neked.

1. A legjobb munkahelyi barátodra

Sok nőnek van olyan férfi munkatársa, akivel együtt szokott kávézgatni, és akivel mindent meg tud beszélni. Ha neked is van egy hasonló barátod a munkahelyen, akkor lehetséges, hogy ez a párkapcsolatod rovására fog menni. Nem rossz az, ha jól érzed magad a munkahelyen a kollégák jelenlétében, azonban a munkahely és az otthoni közeg között óriási a különbség, és nap végén hazaérve jössz rá, hogy mennyi házimunkád van, és még vacsorát is kell készítened a párodnak. Nem meglepő az, hogy ezekben a helyzetekben alig várod már, hogy a munkahelyi barátoddal találkozz. Fontos megértened azt, hogy ha a munkahelyi barátoddal egy párt alkotnátok, akkor biztosan nem lenne olyan harmonikus a kapcsolatotok. Ha nem szeretnéd azt, hogy a munkahelyi barátod rávegyen arra, hogy eltávolodj a párodtól, akkor jobban tennéd, ha nem beszélnél olyan gyakran vele a munkahelyen, és munka után sem mennél el vele koktélokat iszogatni.

2. A párod legjobb barátnőjére

Nagyon sok nő féltékeny a párja legjobb barátnőjére, te azonban próbáld meg nem elveszíteni a józan eszedet ilyenkor sem. Ok nélkül ne légy gyanakvó, és ne feltételezd azt, hogy a legjobb nő haverja szerelmes a párodba. Ha valamivel kapcsolatban bizonytalan vagy elégedetlen vagy, beszélj a pároddal, és találjatok egy olyan megoldást, ami mindkettőtöknek jó lesz majd. Ne kérd a párod arra, hogy ne barátkozzon többet a lány haverjával, mert ha tényleg így tesz majd, akkor idővel lehetséges, hogy megbánja ezt a döntését és azt is, hogy eltávolítottál egy fontos személyt az életéből.

3. A párod anyjára

Bár közhely, de sokan azt mondják, hogy a legtöbb nő nem jön ki jól a párja anyjával. Ezek az ellentétek nem hoznak semmi jót a párkapcsolatodba, mert a párod fogva lesz tartva kettőtök között, és bármennyire is szeretne igazat adni neked, az anyjától sosem fog tudni elszakadni. Próbálj meg minden helyzetben tisztelettudó lenni a párod anyjával, és ne kényszerítsd rá a párod arra, hogy ő mondja el helyetted azokat a dolgokat, amik nem tetszenek neked. Ha nem tetszik neked valami, akkor mondd el te.

4. A legjobb barátnődre

A legjobb barátnőd naponta hallgatja az elégedetlenségeidet a párkapcsolatodról, és ha folyton panaszkodsz, akkor nem lesz meglepő az sem, ha ő sem fog szimpatizálni a pároddal. Próbálj meg objektív lenni és elmesélni neki a szép pillanatokat is, melyeket átéltek a pároddal. Ha a barátnőd naponta azt hallja tőled, hogy mennyire boldogtalan vagy a párod mellett, akkor valószínű, hogy egy idő után megpróbál majd meggyőzni arról, hogy mennyire nem illetek össze a pároddal, végül pedig odáig juthatsz, hogy elhiszed majd neki, hogy igaza is van. Ha észreveszed, hogy a barátnőd megpróbál lebeszélni téged a párodról, akkor vagy mondd el neki, hogy ne avatkozzon bele többet az életedbe, vagy ha nem mondod ezt el neki, akkor az is lehetséges, hogy a befolyásolása miatt tényleg szakítani fogsz a pároddal.