Zabpelyhes tojásfasírt
Hozzávalók 4 személyre
A fasírthoz:
-2 dl zabpehely
-1,5 dl tej
-7 tojás
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 kis csokor petrezselyem
-1 ek. olaj
-1 ek. vaj a formákhoz
-1 késhegynyi cayenne-i bors
A körethez:
-30 dkg gluténmentes tészta (pl. fusili)
-10 dkg kecskesajt
-45 dkg bébi spenót
-2 gerezd fokhagyma
-1 ek. vaj
-2 dl tejszín
-1 csapott ek. kukoricakeményítő
Elkészítés:
A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, és 30 percig állni hagyjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymákat megpucoljuk, majd felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A petrezselymet apróra vágjuk. A megfőtt tojásokat meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A sütőt 160 ℃-ra előmelegítjük. 12 rekeszes muffinformát kikenünk vajjal. A zabpehelyhez hozzáadjuk a lereszelt tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a cayenne-i borssal, sóval ízesítjük. Az egészet összekeverjük a maradék 1 tojással, ha kicsit lágy, egy kis zabpehely adható hozzá.
A masszából golyókat formálunk, és a muffinformákba tesszük. Mindegyik tetejére teszünk egy pici vajat, majd a sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A sajtot lereszeljük. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. Nagyobb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a fokhagymadarabokat lepirítjuk rajta. A spenót kétharmad részét aprítógépben összezúzzuk és a vajas fokhagymával összekeverjük, majd az egész spenótleveleket is rátesszük, összeforgatjuk.
Az étkezési keményítővel kikevert tejszínnel felöntjük, sóval borssal ízesítjük, hozzáadjuk a sajtot és pár perc alatt készre főzzük. Az elkészült parajt összeforgatjuk a tésztával, és a tojásfasírttal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva