Vilmos herceg megszólalt a családi ügyekről
2024-02-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A brit király idősebb fia szerda este a londoni légimentő-szolgálat gáláján vett részt, mint az egyesület védnöke.

Vilmos herceg szerdán visszatért hivatalos feladataihoz azt követően, hogy előbb a felesége, Katalin hercegné esett át egy tervezett hasi műtéten, majd az apjáról, III. Károly királyról kiderült, hogy rákbetegségben szenved. Az első számú trónörökös szerda este az egyesület védnökeként a londoni légimentő-szolgálat gáláján vett részt, mivel korábban maga is légimentő-pilótaként szolgált. Ez volt Vilmos első nyilvános beszéde a családi egészségügyi problémák felszínre kerülése óta.

A Daily Mail cikke szerint miután Vilmos herceg köszöntötte az egybegyűlteket és háláját fejezte ki az eseményt tartó szervezetnek, így folytatta:

– Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a feleségemnek és az édesapámnak küldött kedves támogató üzenetekért is, nagyon sokat jelentenek mindannyiunknak, különösen az elmúlt napokban. Mondhatni, az utóbbi hetek számunkra is inkább orvosi dolgokról szóltak, ezért úgy gondoltam, eljövök egy légimentő-rendezvényre, hogy kiszakadjak végre ebből az egészből – viccelődött a walesi herceg, majd a mentőszolgálat tevékenységét méltatta és gépparkjuk bővítéséről beszélt.

Az est meglepetésvendége a világhírű színész, Tom Cruise volt, akit a walesi herceg külön is köszöntött.

– Meg kell ragadnom az alkalmat, hogy megemlítsem pilótatársamat, Tom Cruise-t is. Tom, hatalmas köszönet neked a ma esti támogatásodért. És Tom, jó lenne, nagyra értékelném, ha a következő Mission Impossible-hez nem kérnéd kölcsön egyik új mentőhelikoptert sem. Mindannyian láttuk a filmvásznon, hogy – hogy is mondjam – te másképp értelmezed a »normális igénybevétel« fogalmát, mint mi, többiek. Ez nem az a fajta, amit se perc alatt rendbe lehet hozni.